Doar doi pesedisti nu au votat azi noua Comisie Europeana. Nu sunt Plumb si Nica

Miercuri, 27 Noiembrie 2019, ora 17:28
10491 citiri
Doar doi pesedisti nu au votat azi noua Comisie Europeana. Nu sunt Plumb si Nica
Foto: Facebook/Biroul Parlamentului European in Romania

Eurodeputatii romani din toate grupurile politice au votat miercuri noua Comisie Europeana, cu exceptia parlamentarilor europeni PSD Maria Grapini si Cristian Terhes, care s-au abtinut, potrivit votului facut public de Parlamentului European.

Noua Comisie Europeana a Ursulei von der Leyen a fost aprobata cu 461 de voturi pentru, 157 impotriva si 89 de abtineri, pozitie prin care s-au remarcat masiv membrii grupului Verzi/Alianta Libera Europeana.

Eurodeputatii romani din grupul PPE, 14 in total de la PMP, PNL si UDMR, au votat toti pentru noua Comisie Europeana, ceea ce nu reprezinta un motiv de mirare, intrucat viitoarea sefa Ursula von der Leyen face parte din acelasi grup politic. O nota aparte este faptul ca Adina Valean a votat si ea noua echipa de comisari europeni, din care va face parte.

Cei opt membri ai delegatiei USR PLUS in Parlamentul European, membri ai grupului Renew Europe condus de Dacian Ciolos, au votat si ei noua Comisie Europeana. Potrivit unui comunicat difuzat in jurul pranzului, co-liderii delegatiei, Cristian Ghinea si Dragos Tudorache, au motivat votul prin faptul ca buna parte dintre obiectivele pentru care USR PLUS a primit votul cetatenilor romani la alegerile europarlamentare se regasesc in programul noului colegiu al comisarilor.

Si eurodeputatii din grupul S&D au votat viitoarea echipa a Ursulei von der Leyen, cu exceptia Mariei Grapini si a lui Cristian Terhes, care s-au abtinut. Practic, din cele zece voturi ale romanilor din grupul S&D au fost opt favorabile pentru noua Comisie.

Se remarca faptul ca Rovana Plumb, primul comisar-desemnat al Romaniei respins in cursul procesului de validare de Comisia pentru afaceri juridice a PE din cauza unor preocupari privind un posibil conflict de interese, si Dan Nica, a doua propunere de comisar a guvernului Romaniei care nu a fost agreata de Ursula von der Leyen, au votat si ei in favoarea noii Comisii Europene.

Practic, din cei 32 de eurodeputati care reprezinta in prezent Romania in Parlamentul European, 30 au votat pentru noua Comisie Europeana, iar doi s-au abtinut.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Grapini vot Comisia Europeana , #europarlamentar