De ce Romania trebuia sa o sprijine pe Plumb, nu si pe Kovesi? Grapini: Interventia domnilor Iohannis si Macron e trafic de influenta

Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 15:14
12292 citiri
De ce Romania trebuia sa o sprijine pe Plumb, nu si pe Kovesi? Grapini: Interventia domnilor Iohannis si Macron e trafic de influenta
Foto: Ziare.com

Rovana Plumb a fost victima dublului standard din Parlamentul European, sustin europarlamentarii PSD si, mai mult, presedintele Iohannis a atacat candidatul Romaniei. Intrebata daca in cazul Kovesi nu a aplicat Guvernul PSD dublul standard, Maria Grapini a replicat: "interventia domnilor Iohannis si Macron este trafic de influenta, a fost imixtiune intr-un concurs privat".

Adrian Dragos Benea, europarlamentar PSD, este cel care a adus in discutie, marti, la o intalnire cu jurnalistii romani la Bruxelles, despre dublul standard din Parlamentul European, care a acceptat desemnarea polonezului Janusz Wojciechowski, desi acesta a fost cercetat recent pentru nereguli in cheltuirea banilor europeni.

"Iata dublul standard care se practica in jurizarea comisarior desemnati", a spus Benea, mentionand ca Wojciechowski, comisarul desemnat pentru Agricultura, a returnat recent Parlamentului European o suma de bani pentru care a fost cercetat pentru nereguli privind cheltuirea banilor din bugetul european pentru acoperirea unor costuri de calatorie.

Maria Grapini a explicat: "Un imprumut declarat aflat in declaratia publica nu poate fi mai grav decat o plata fictiva. E ca si cum as fi furat, m-au prins si fapta nu exista".

"Cum a reactionat seful de stat al nostru? A atacat propriul candidat, al tarii. Asta e marea problema, trebuie sa avem aceeasi voce. (...)

In cazul Kovesi, interventia domnilor Iohannis si Macron este trafic de influenta, a fost imixtiune intr-un concurs privat. Nu se compara lucrurile", a mai spus europarlamentarul Maria Grapini.

De altfel, comisarul-desemnat pentru Polonia nu a primit inca avizul comisiei de specialitate si va trebui sa raspunda la intrebari suplimentare, in scris.

In contextul dublei masuri care s-ar aplica la nivel european, Carmen Avram a mentionat astfel o declaratie a comisarului-desemnat pentru Justitie, care, vorbind despre un mecanism de conditionare a fondurilor europene de statul de drept, ar fi spus ca se va concentra pe "tarile in risc".

La observatia ca poate s-a referit la Malta sau alte state europene, nu in mod obligatoriu tari din Est, Maria Grapini a adaugat:

"Eu m-as referi la Olanda, care ne creeaza mari probleme, de la evaziune fiscala la atentate la copiii. Pentru mine Olanda e o tara cu risc. Cum circula pedofilii liberi?".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Grapini PSD dublu standard Plumb , #europarlamentar