CSM va sesiza Parlamentul European in cazul Grapini

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 12:471417 citiri
CSM va sesiza Parlamentul European in cazul Grapini
Foto: Facebook/Maria Grapini

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a declarat, joi, ca plenul CSM a decis sa sesizeze Parlamentul European cu privire la incalcarea independentei Justitiei de catre Maria Grapini, pentru ca astfel de declaratii in PE sa nu mai aiba loc.

"In urma dezbaterilor, plenul, cu unanimitate de voturi, a considerat ca s-a adus atingere independentei sistemului judiciar, si nu numai, chiar a autoritatii judecatoresti in general. Cu aceasta ocazie, plenul a gasit necesar sa se sesizeze Parlamentul European cu o informare, sa fie adusa la cunostinta, in asa fel incat astfel de declaratii in PE sa nu mai aiba loc. Cred ca tine si de noi, CSM, sa incercam educarea politicienilor pe aceasta cale", a afirmat Tudose.

Maria Grapini a afectat independenta justitiei cand a vorbit in PE de procesul lui Voiculescu

Purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare, Tamara Manea, a precizat miercuri ca raportul IJ a fost finalizat si ca s-a constatat ca Maria Grapini prin declaratiile sale a afectat independenta Justitiei.

Raportul a fost dezbatut joi in plenul CSM.

In 28 noiembrie 2014, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare ca urmare a afirmatiilor europarlamentarului Maria Grapini privind dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare.

"Ca urmare a afirmatiilor doamnei Grapini Maria, europarlamentar, facute cu ocazia interventiei din sesiunea plenara a Parlamentului European de la Strasbourg, in cuprinsul careia a declarat ca doreste '... sa traga un semnal de alarma privind suspiciunile... cu privire la existenta procesului politic si cu privire la punerea in pericol a libertatii presei..., indicand aspecte procedurale din dosarul denumit ICA, solutionat de catre Curtea de Apel Bucuresti, conducerea CSM (...) a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii judecatorilor si procurorilor implicati in activitatea de solutionare a dosarului mentionat, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", se arata in comunicatul CSM de la acea data.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News