Foști piloți ai armatei britanice, plătiți cu bani grei pentru a-i antrena pe chinezi să doboare avioane occidentale

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 21:35
7711 citiri
Foști piloți ai armatei britanice, plătiți cu bani grei pentru a-i antrena pe chinezi să doboare avioane occidentale
Piloti britanici/ FOTO: elbitsystems.com

Foști piloți de luptă britanici îi antrenează pe chinezi să doboare avioane occidentale, au avertizat oficiali din Regatul Unit. 30 de piloți s-au mutat recent în China după ce au încheiat contracte de 250.000 de lire sterline pe an (270.000 de dolari) pentru a preda procedurile de zbor occidentale chinezilor.

Piloții britanici pensionați sunt folosiți pentru a ajuta la înțelegerea modului în care operează avioanele și piloții occidentali, informații care ar putea fi vitale în cazul unui eventual conflict, cum ar fi deasupra Taiwanului.

„Ei reprezintă un grup de persoane foarte atractiv pentru a transmite apoi aceste cunoștințe. Este nevoie de piloți occidentali de mare experiență pentru a ajuta la dezvoltarea tacticilor și capacităților forțelor aeriene militare chineze", a declarat un oficial occidental.

Din cauza lacunelor legale, Forțele Armate britanice nu pot face nimic pentru a preveni exodul de specialiști spre Beijing, aceasta fiind o potențială amenințare la adresa securității naționale.

Marea Britanie a emis o alertă pentru a-i avertiza pe foștii piloți militari să nu lucreze pentru armata chineză. Încercările de a recruta piloți sunt în curs de desfășurare și s-au intensificat recent, spun oficialii occidentali.

„Este nevoie de piloți occidentali cu mare experiență pentru a ajuta la dezvoltarea tacticilor și capacităților forțelor aeriene militare chineze.”

Marea Britanie a luat cunoștință pentru prima dată de un număr mic de cazuri de recrutare a unor foști piloți militari în 2019, care au fost tratate de la caz la caz. Pandemia Covid-19 a încetinit tentativele, când călătoriile în China erau aproape imposibile, dar încercările au crescut acum, ceea ce a dus la această alertă.

„Am văzut că s-a accelerat semnificativ”, a declarat un oficial occidental într-un briefing pentru jurnaliști. „Este o problemă în curs de desfășurare”. Actualul personal în activitate este vizat, dar se crede că niciunul nu a acceptat.

Piloții au experiență pe avioane rapide și elicoptere și provin din întreaga armată și nu doar din Royal Air Force. Ei au pilotat Typhoons, Jaguars, Harriers și Tornados.

Nu se crede că piloții de F-35 sunt implicați, deși se crede că China este interesată de ei. Unii dintre piloți au în jur de 50 de ani și au părăsit armata cu ceva timp în urmă. Au fost vizați și piloți din alte țări aliate.

Ministerul Apărării de la Londra a spus marți că ia măsuri pentru a împiedica China să încerce să recruteze piloți militari în activitate și foști piloți militari britanici pentru a antrena forțele armate chineze, transmite Reuters.

„Luăm măsuri ferme pentru a opri schemele de recrutare chinezești care încearcă să racoleze piloți activi și foști piloți ai forțelor armate britanice pentru a antrena personalul Armatei Populare de Eliberare din Republica Populară Chineză", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Departamentul a anunțat că „analizează utilizarea contractelor și acordurilor de confidențialitate" și a subliniat că tot personalul militar britanic face obiectul legilor privind secretele de stat.

Aglomerație mare în spațiu. Un impact cosmic a avariat stația chineză „Tiangong”
Aglomerație mare în spațiu. Un impact cosmic a avariat stația chineză „Tiangong”
Stația spațială chineză Tiangong a fost lovită de resturi spațiale în această iarnă și a rămas parțial fără energie. După aceea, China a decis să își intensifice eforturile de...
Discuții în Qatar despre planul Ucrainei pentru încheierea războiului. Care sunt cererile Kievului
Discuții în Qatar despre planul Ucrainei pentru încheierea războiului. Care sunt cererile Kievului
Consilieri de securitate națională și înalți oficiali din întreaga lume se vor întâlni la Doha în acest weekend pentru a discuta planurile pentru un summit cu privire la condițiile...
#Marea Britanie, #piloti, #antrenamente, #China, #alerta , #stiri externe