Marea Britanie: Interzicerea ofertelor pentru alimentele şi băuturile bogate în zahăr, sare sau grăsimi va fi amânată

Sambata, 14 Mai 2022, ora 15:00
2559 citiri
Marea Britanie: Interzicerea ofertelor pentru alimentele şi băuturile bogate în zahăr, sare sau grăsimi va fi amânată
Marea Britanie va amâna cu un an noile reglementări care interzic promovarea ofertelor de cumpărare a alimentelor şi băuturilor bogate în zahăr, sare sau grăsimi FOTO Pixabay

Marea Britanie va amâna cu un an noile reglementări care interzic promovarea ofertelor de cumpărare a alimentelor şi băuturilor bogate în zahăr, sare sau grăsimi, guvernul britanic afirmând sâmbătă că este nevoie de mai mult timp având în vedere criza declanşată pe fondul creşterii costului vieţii, relatează Reuters.

Interzicerea ofertelor, inclusiv a celor de genul "cumpăraţi unul, primiţi unul gratuit", "3 la preţ de 2", şi restricţiile privind reumplerile gratuite pentru băuturile răcoritoare, urmau să intre în vigoare în luna octombrie 2022.

Amânarea lor a provocat nemulţumirea militanţilor împotriva obezităţii.

Economiile la nivel mondial au fost afectate de preţurile mai mari decât era aşteptat la energie şi bunuri, parţial din cauza războiului din Ucraina, ceea ce a condus la o creştere a costurilor în lanţurile de aprovizionare care afectează atât companiile, cât şi consumatorii.

"Amânarea restricţiilor asupra ofertelor - precum cele de genul 'la un produs cumpărat, primiţi unul gratuit' -, ne va permite să înţelegem impactul asupra consumatorilor în lumina unei situaţii economice globale fără precedent", a declarat ministrul Sănătăţii, Maggie Throup.

Colegiul Medicilor din Marea Britanie a criticat întârzierea.

"Este incredibil de dezamăgitor şi obtuz, mai ales având în vedere cel mai recent raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care arată că numai în Statele Unite nivelul de obezitate este mai mare decât în Europa", a spus profesorul Rachel Batterham, consilierul special al Colegiul Medicilor pe probleme de obezitate.

Guvernul a mai anunţat că noile reguli care interzic reclamele la posturile de televiziune înainte de ora 21:00 la ofertele la produsele bogate în grăsimi, sare sau zahăr, şi reclamele plătite online, vor fi de asemenea amânate timp de un an, adică nu vor intra în vigoare până în ianuarie 2024.

Acest lucru a fost pus pe seama unei întârzieri a procesului legislativ, precum şi pe "recunoaşterea faptului că industria are nevoie de mai mult timp pentru a se pregăti".

Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
Bătrâna care a vrut să salveze un arici găsit pe marginea drumului. Ce a descoperit când a mers cu el la veterinar FOTO
O femeie din Marea Britanie s-a dus la un spital pentru animale sălbatice, susținând că a găsit un arici pe marginea unui drum și l-a luat acasă, unde s-a ocupat de îngrijirea lui peste...
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Primele 10 tone de ajutoare umanitare parașutate de forțele aeriene regale britanice în Fâșia Gaza
Forţele aeriene regale britanice au paraşutat luni peste 10 tone de ajutoare - inclusiv apă, orez, ulei de gătit, făină, conserve şi lapte praf pentru copii - către palestinienii din Gaza,...
#Marea Britanie, #mancare, #zahar, #grasimi, #sare , #Marea Britanie