Cât alcool consumă aleșii britanici. Dezbatere despre închiderea barurilor din Parlament

Luni, 09 Mai 2022, ora 18:27
4308 citiri
Cât alcool consumă aleșii britanici. Dezbatere despre închiderea barurilor din Parlament
Camera Comunelor din Marea Britanie are patru baruri în care sunt servite băuturi alcoolice FOTO Pixabay

Secretarul de afaceri al Regatului Unit, Kwasi Kwarteng, a spus recent că închiderea barurilor din parlament ar fi „excesiv de puritană”, ca răspuns la preocupările legate de o cultură a comportamentului inadecvat și sexist în Camera Comunelor din Marea Britanie.

Cu toate acestea, alcoolul afectează luarea deciziilor. Cercetarea specialistului Tony Rao de la King's College din Londra arată că parlamentarii britanici consumă mai mult alcool decât populația generală. Un sondaj efectuat de acesta a constatat că 40% dintre parlamentarii care au răspuns erau probabil să bea de cel puțin patru ori pe săptămână, comparativ cu 15% din populația generală.

În general, 29% dintre parlamentarii din studiu s-au implicat în ceea ce specialiștii cataloghează drept consum riscant.

Niveluri superioare

Studiul realizat în 2020 și-a propus să exploreze consumul de alcool riscant în rândul deputaților britanici. Un chestionar confidențial a fost trimis tuturor celor 650 de parlamentari, iar 146 au răspuns. Acest grup a fost comparat cu populația generală, precum și cu managerii corporativi și necorporativi și cu cei din alte grupuri cu venituri mari.

Parlamentarii au avut mai multe șanse decât celelalte grupuri să bea cel puțin zece unități de alcool într-o zi obișnuită de băut. Dintre parlamentari, 18% au băut șase unități sau mai multe într-un singur episod de băutură cel puțin săptămânal – comparativ cu 8% din populația generală și între 10% și 12% pentru celelalte grupuri. O unitate de alcool este echivalentă cu o jumătate de litru de bere cu tărie normală, un pahar mic de vin sau o singură măsură de băuturi spirtoase.

De asemenea, parlamentarii au fost mai predispuși să se simtă vinovați pentru consumul de alcool zilnic sau aproape zilnic: 3% dintre parlamentari au declarat că se simt astfel, comparativ cu 1% din populația generală și între zero și 1% din toate celelalte grupuri.

Aceste modele de consum de alcool nu au fost asociate cu simptome care sugerează o dependență totală de alcool, dar aceste niveluri de alcool ar putea escalada în vătămări mai grave legate de consumul excesiv.

A existat o proporție mai mare de femei în studiul decât în ​​grupul total de parlamentari și, deoarece femeile tind să bea mai puțin decât bărbații, acest lucru poate însemna că nivelurile de băutură în rândul parlamentarilor au fost subreprezentate în sondaj. Studiul este limitat de un număr mic care ar fi putut foarte bine să fi arătat diferențe semnificative în alte măsuri ale daunelor legate de alcool.

Băutură la serviciu

Berea și vinul sunt oferite gratuit în parlamentul național belgian. Un studiu efectuat pe 150 de parlamentari belgieni a constatat că 59% au băut mai mult de o băutură alcoolică (1,3 unități din Marea Britanie) pe zi.

În Australia, guvernul a publicat un raport la sfârșitul anului 2021 despre prevenție și răspuns la hărțuire, hărțuire sexuală și agresiune sexuală în parlamentul Australiei. S-a bazat pe interviuri cu 1.723 de persoane, care au inclus 147 de parlamentari actuali sau foști.

Una dintre recomandările raportului este o abordare mai clară și mai consecventă a politicilor privind alcoolul la locul de muncă, astfel încât disponibilitatea să fie limitată pentru a reduce daunele provocate de alcool și oferirea de oportunități de creare de rețele care nu implică neapărat consumul de alcool.

Între 2006 și 2016, proporția de oameni din Anglia care au declarat că au băut cel puțin o dată pe săptămână a scăzut. Dar cele mai recente cifre (din 2017) arată că 28% dintre bărbați și 14% dintre femeile din Anglia încă mai beau la niveluri care arată un risc crescut sau ridicat de vătămare legată de alcool. Un volum mare de muncă și un nivel ridicat de stres pot duce la utilizarea alcoolului pentru relaxarea de după muncă, iar acest lucru este asociat cu consumul riscant.

Alte profesii cu niveluri la fel de ridicate de stres și ore de lucru solicitante, cum ar fi medicina, nu permit consumul de alcool în timpul programului de lucru.

Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Un tânăr britanic a fost inculpat pentru presupuse activităţi ostile statului, după ce ar fi fost recrutat de Rusia. Se presupune că acesta ar fi recrutat și alte persoane care să dea foc...
#Marea Britanie, #Camera Comunelor, #Parlament britanic alcool , #Marea Britanie
Comentarii