Un artist din Londra s-a mutat într-o pubelă de gunoi pentru a protesta față de costurile uriașe din capitala britanică

Luni, 06 Martie 2023, ora 19:49
3120 citiri
Un artist din Londra s-a mutat într-o pubelă de gunoi pentru a protesta față de costurile uriașe din capitala britanică
Harrison Marshall s-a mutat acum o lună în tomberonul special amenajat pe un petec de iarbă din Bermondsey, în sudul Londrei FOTO Instagram/harrison_w_marshall

Un artist și-a construit o casă într-o pubelă de gunoi din Londra și intenționează să locuiască în ea timp de un an. Acesta încearcă să atragă atenția asupra prețului „nebunesc” al închirierii unei camere în capitala Marii Britanii, conform Reuters.

Harrison Marshall, în vârstă de 28 de ani, s-a mutat acum o lună în tomberonul special amenajat pe un petec de iarbă din Bermondsey, în sudul Londrei, explicând că aceasta era singura modalitate prin care își putea permite să locuiască în zona centrală din apropierea locului unde lucrează.

Revenit în oraș după o perioadă petrecută în străinătate, el a spus că s-a luptat să găsească un loc unde să locuiască, având în vedere deficitul de locuințe.

„La fel ca în cazul a mii de oameni din oraș și din țară, prețurile o luaseră razna. Chiriile erau nebunești”, a spus Marshall.

„Și chiar dacă găseam un loc care se afla în zona mea de preț, atunci erau alte 100 de persoane sau cam așa ceva care căutau acea cameră.”

Inflația din Marea Britanie a atins în octombrie un maxim al ultimilor 41 de ani, de 11,1%, și rămâne de două cifre, alimentând o criză a costului vieții, în condițiile în care salariile nu au reușit să țină pasul cu creșterea alimentelor și a facturilor casnice.

Soluția creativă a lui Marshall la această problemă a fost să cheltuiască 4.000 de lire sterline (4.800 de dolari) pentru a construi o capotă din lemn cu un acoperiș curbat și să o fixeze pe o benă. Înăuntru, are o mică bucătărie și un spațiu pentru pat la mezanin. „Skip House” este inscripționat cu negru pe containerul galben clasic folosit în mod normal pentru deșeurile constructorilor.

„Cutia de gunoi mi-a oferit genul de oportunitate de a-mi face propria mea căsuță mică”, a spus el.

O organizație caritabilă pentru artă i-a împrumutat terenul. Are o cărare prin grădină care duce la o scară și o toaletă portabilă în colțul terenului. Își face duș la serviciu, la 10 minute de mers cu bicicleta, sau la sala de sport, și are acces la apă de la un furtun de pe proprietatea unui vecin.

„Toți vecinii sunt extraordinari, de fapt. Toată lumea ne sprijină foarte mult. Am vecini care vin și îmi aduc mâncare făcută în casă”, a spus el. „Acesta este un bonus imens pentru întregul proiect, doar că această zonă pare să aibă o comunitate foarte bună”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Tabloul de Salvator Rosa, furat de la Oxford în urmă cu 4 ani, a fost recuperat în România VIDEO
Un tablou din secolul al XVII-lea, care a fost furat din galeria de artă a unei universităţi din Oxford în urmă cu mai bine de patru ani, a fost recuperat în România, anunţă BBC. Tabloul...
#Marea Britanie, #costurile vietii, #Londra, #preturi chirii , #Marea Britanie