Vela vorbeste de razboi hibrid pornit de alte tari in cazul dezinformarilor privind pandemia

Luni, 25 Mai 2020, ora 22:31
6579 citiri
Vela vorbeste de razboi hibrid pornit de alte tari in cazul dezinformarilor privind pandemia
Foto: Facebook / Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, sustine ca stirile false privind noul coronavirus pot duce la o destabilizare a economiei.

"Cand observi pe Facebook mobilizari, resurse financiare, diferite actiuni concertate, campanii in adevaratul sens al cuvantului, care au baza de plecare in alte state, poate chiar in state care nu agreeaza, sa spunem, fie politica noastra europeana, fie politica de aliante militare, atunci poti sa faci o radiografie corecta si obiectiva cu privire la unele lucruri care sunt discutabile", afirma ministrul Vela.

Marcel Vela afirma ca lipsa increderii in sistemul sanitar, in autoritati, poate duce catre o destabilizare economica, iar "cei care au aceste interese pe varianta de a destabiliza" sunt "intr-un fel" organizati.

"Vreau sa va spun ca razboiul hibrid este cel mai periculos razboi, cu ghilimelele de rigoare, este o confruntare care nu se simte in zona militara sau in zona confruntarilor clasice. Razboiul informatic, daca vreti, are mai multe substraturi. Unul dintre ele este si acesta al destabilizarii, al neincrederii, al haosului, al contestarii autoritatilor.

Pentru ca, daca vedem padurea dincolo de copaci, daca-mi permiteti aceasta metafora, este evident ca o stare de neincredere, o lipsa a autoritatii statului, a increderii in sistemul sanitar, in autoritati, toate acestea duc spre o destabilizare economica.

Cei care au aceste interese pe varianta de a destabiliza, fie ca sunt site-uri fantoma care au in spate anumite cercuri de interese economice, anumite persoane care le detin si care, de fapt, nu exista, care rostogolesc anumite stiri, anumiti specialisti in ale informaticii care rostogolesc stirile care stiu sa capaciteze cat mai multi urmaritori, toate acestea sunt, intr-un fel, organizate, pentru ca este evident faptul ca sunt finantate", a afirmat Marcel Vela, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea Plus.

Ministrul de Interne mai spune ca poate face "o radiografie" a campaniilor atunci cand observam pe Facebook mobilizari care au nevoie de finantare.

"Cand observi pe Facebook mobilizari, resurse financiare, diferite actiuni concertate, campanii in adevaratul sens al cuvantului, care au baza de plecare in alte state, poate chiar in state care nu agreeaza, sa spunem, fie politica noastra europeana, fie politica de aliante miliare, atunci poti sa faci o radiografie corecta si obiectiva cu privire la unele lucruri care suni discutabile", a mai declarat Vela.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Marcel Vela coronavirus, #Marcel Vela razboi hibrid , #ministru de Interne