Vela, chemat in Parlament sa explice de ce a permis sezonierilor romani sa plece la munca in Germania, in plina pandemie

Marti, 28 Aprilie 2020, ora 12:05
6586 citiri
Vela, chemat in Parlament sa explice de ce a permis sezonierilor romani sa plece la munca in Germania, in plina pandemie
Foto: Arhiva Facebook/ Marcel Vela

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a anuntat ca ministrul de Interne, Marcel Vela, este chemat in Parlament sa dea explicatii privind unele masuri luate in starea de urgenta.

Este vorba in special despre faptul ca a permis muncitorilor romani sezonieri sa plece la munca in zonele rosii din strainatate, precum Germania.

Audierea ar urma sa aiba loc in data de 6 mai.

"In data de 6 mai, Comisia de Aparare si Biroul Permanent al Camerei l-au invitat pe domnul Vela sa dea explicatii, nu despre povestea gecii de piele pe care am vazut ca o povesteste cu placere, ci despre de ce a modificat o ordonanta militara ca sa trimita la export romani la cules de sparanghel.

Ce obligatie are domnul Vela sau alti membri ai Cabinetului de s-au grabit sa trimita oameni in zone rosii, de ce Romania este cel mai mare exportator de forta de munca in plina pandemie si de ce nu s-a asigurat nimeni ca romanii care au fost acolo nu au minime conditii de trai?", a declarat, luni, Alfred Simonis.

Amintim ca un culegator roman de sparanghel a murit in Germania de COVID-19, informatia fiind confirmata destul de tarziu.

Barbatul avea 57 de ani si lucra la o ferma de sparanghel din zona orasului Bad Krozingen. Inainte de a muri, romanul s-a plans de tuse si ca ii curge nasul. Venise in Germania pe 20 martie 2020, asa ca este foarte probabil ca in aceasta tara sa se fi infectat cu coronavirus.

Astfel s-a pus problema "Ce fac lucratorii sezonieri romani daca se imbolnavesc in Germania?".

Un roman plecat in Germania la cules de sparanghel a murit de COVID-19

Der Spiegel publica o investigatie despre romanul mort pe campurile din Germania si conditiile in care lucreaza sezonierii: O viata pentru sparanghel?

The Guardian scrie despre romanii care culeg sparanghel in Germania: Sunt mai importante recoltele din Vest ca sanatatea lucratorilor din Est?

Germania: Recolta este in siguranta, culegatorii romani nu

Avocatul Poporului cere Germaniei informatii despre siguranta sanitara a muncitorilor romani sezonieri

Forbes si Reuters scriu despre muncitorii romani din UK si Germania: De ce sunt ceruti, de ce se duc

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Marcel Vela explicatii Parlament , #ministru de Interne