Un politist local si-a pus pe Facebook adeverinta de venit, ca sa arate ca Vela n-a spus adevarul despre salariile lor. Reactie si de la varful institutiei

Luni, 04 Mai 2020, ora 12:06
17134 citiri
Un politist local si-a pus pe Facebook adeverinta de venit, ca sa arate ca Vela n-a spus adevarul despre salariile lor. Reactie si de la varful institutiei
Foto: Facebook/Ion Marcel Vela

Un politist local a publicat pe Facebook adeverinta sa de venit, dupa ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a sustinut ca "un politist local care protejeaza ordinea publica intr-un parc are 8-9.000 de lei, iar un politist din MAI care isi risca viata sa prinda un criminal are la jumatate din salariul politistului local".

"As vrea sa incep prin ai (sic!) multimi domnului ministru Marcel Vela pentru dezinformarea in masa pe care o face in mass-media despre politistii locali si politia locala", a scris barbatul pe Facebook.

Acesta s-a plans de faptul ca Vela a sustinut ca politistii locali au facut abuzuri.

"Cum puteti domnule ministru sa spuneti acum, dupa toate zilele in care am verificat persoane izolate la domiciliu si am facut efectiv paza la centrele de persoane izolate (padurea verde), zile in care am stat in filtre fixe impreuna cu armata si politie, in care am stat la toate spitalele din municipiul Timisoara, dupa zile libere taiate si weekenduri la rand in strada, repet actiunile au fost coordonate de unitatile MAI, sa spuneti ca am facut abuzuri si ca nu am sanctionat in spiritul si litera legii, cand dumneavoastra ati emis ordonantele militare cu un cuantum al amenzilor intre 2.000-20.000 de lei...

Iar acum ne acuzati ca luam salarii de 8.000-9.000 de lei fara a studia declaratiile noastre de avere, mi se pare josnic din partea dumneavoastra sa dezinformati cetatenii acestui stat respectiv oras", a notat el.

Pentru a demonstra ca ministrul Vela nu a spus adevarul, barbatul a publIcat adeverinta de venit pe 2019, in care arata ca venitul brut lunar a variat intre 3.476 de lei si 5.377.

Politia Locala din Timisoara arata salariile nete ale angajatilor

Si Politia Locala din Timisoara a transmis un punct de vedere referitor la aceste declaratii ale ministrului Vela.

"Inainte de toate mentionam faptul ca politistii locali din Timisoara au participat, de la instituirea starii de urgenta, impreuna cu efectivele Politiei Nationale si sub coordonarea operationala a acestora, dar si cu efectivele de jandarmi si ale Ministerului Apararii Nationale, la zeci de misiuni menite sa reduca raspandirea noului coronavirus Sars-Cov2, de la supravegherea unitatilor spitalicesti, verificarea izolatilor la domiciliu, participarea la filtre de verificarea a persoanelor care circula pe raza municipiului si respecta sau nu ordonantele militare, patrulari pentru verificarea pastrarii ordinii si linistii publice in parcuri, dar si cu ocazia Sarbatorilor de Florii, Sarbatorilor Pascale si in perioada premergatoare zilei de 1 Mai.

Subliniem faptul ca, la nivel local, colaborarea dintre institutii a fost una fara probleme, asa cum de altfel a fost si inainte de aceasta perioada care ar trebui sa ne uneasca si nu sa ne dezbine.", au transmis reprezentantii institutiei.

Acestia au publicat si salariile de la nivelul institutiei lor.

"Pentru buna informare a dvs, domnule ministru, redam mai jos salariile REALE ale politistilor locali din Timisoara, sumele fiind cele nete, cu mentiunea ca niciunul dintre acestea nu ajunge la sumele despre care ati fost informat.

(1) 2.000-3.000 lei / luna, pentru 93 de politisti locali

(2) 3.000-4.000 lei / luna, pentru 132 de politisti locali

(3) 4.000-5.000 lei / luna, pentru 33 de politisti locali

Salariile functiilor de conducere:

(4) 6.054 lei / luna, pentru sef birou

(5) 6.582 lei / luna, pentru sef serviciu

(6) 7.032 lei / luna, pentru director executiv adjunct

(7) 7.435 lei / luna, pentru director executiv", au transmis ei.

Saptamana trecuta, ministrul Vela a declarat la Digi24 ca: "Politia locala are un avantaj care nu este comparativ cu Politia nationala. Politistii locali sunt in subordinea primariilor, s-au marit salariile la primarii si in mod automat functionarii de acolo au salarii foarte mari. De exemplu, un politist local care protejeaza ordinea publica intr-un parc din Timisoara are 8-9.000 de lei, iar un politist din MAI care isi risca viata sa prinda uncriminal are la jumatate din salariul politistului local", a spus ministrul, la Digi24.

Si Sindicatul Meridian a reactionat dupa ce Vela a spus ca sunt probleme cu politistii locali, care nu respecta prevederile ordonantelor in litera si spiritul lor. Sindicatul a transmis ca politistii locali din strada au experienta si au lucrat la fel de bine ca ceilalti functionari ai statului. Reprezentantii sindicatului au sustinut ca acestia au dus la bun sfarsit toate misiunile care le-au fost incredintate, in ciuda lipsurilor cu care s-au confruntat.

Citeste si Cum incearca Vela sa explice abuzurile unor politisti: Sunt foarte multi tineri care au facut doar sase luni Scoala de Politie, ca am avut nevoie de cadre

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#politist local salariu Vela, #Vela politisti localei salariu , #ministru de Interne