Ţipete în şedinţa în care se negociază noul guvern. Gheorghe Flutur și Marcel Ciolacu se răstesc unul la altul pe desfiinţarea SIIJ

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 17:50 16547 citiri
Nicolae Ciucă a fost desemnat să conducă noul guvern FOTO Hepta

Şedinţa în care PNL, PSD şi UDMR negociază sâmbătă, 20 noiembrie, structura noului executiv este una extrem de tensionată.

Din sala în care sunt discuţiile se aud ţipetele preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, dar şi liderii PNL Gheorghe Flutur şi Rareş Bogdan ridică tonul. Disputele sunt pe împărţirea ministerelor şi pe desfiinţarea SIIJ.

Preşedintele PNL Florin Cîţu, care le-a spus vineri colegilor că nu este de acord cu ce s-a negociat până acum, nu mai participă,sâmbătă la negocieri. UDMR, în schimb, a venit cu opt reprezentanţi, pentru a susţine necesitatea de a rămâne cu cele trei ministere pe care le deţine - Dezvoltare, Mediu, Tineret şi Sport.

Principalele divergenţe dintre PNL şi PSD sunt pe desfiinţarea SIIJ. La discuţiile de sâmbătă participă şi senatoarea PNL Alina Gorghiu, vehiculată pe surse la Ministerul Justiţiei.

Discuţiile sunt extrem de tensionate, din sală auzindu-se ţipetele preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, şi ale liberalilor Gheorghe Flutur şi Rareş Bogdan.

Pentru prima dată, preşedintele PNL Florin Cîţu nu participă la negocieri, după ce, în urmă cu o zi, acesta le-a transmis colegilor din partid că nu este de acord cu ce s-a negociat. Florin Cîţu vrea Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Justiţiei şi nu acceptă majorările de pensii, alocaţii, agreate de premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă şi anunţate în cursul zilei de vineri.

În privinţa desfiinţării SIIJ, cele două partide nu se înţeleg dacă se va scrie în document clar despre desfiinţare sau doar despre ridicarea MCV-ului.

Cearta vizează şi Ministerul Transporturilor, dorit atât de PSD cât şi de PNL. ”Oricum ai da-o, tot nouă ne rămâne”, le-a spus Ciolacu în şedinţă liberalilor, referitor la acest portofoliu.

UDMR a venit la şedinţa de sâmbătă cu opt reprezentanţi. PNL vrea să le ia Ministerul Dezvoltării, liderul Uniunii, Kelemen Hunor ameninţând vineri că, dacă nu îşi păstrează toate cele trei ministere, va părăsi coaliţia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
S
Stan
rank 1
Da-da, si asa o sa rămână pe dreapta un singur partid: USR.
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Da, tipete, dar de bucurie ca s-au inteles cum sa ne fure ...