PSD vrea sa atace la CCR si Legea bugetului, dupa asumarea raspunderii

Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 16:28
3554 citiri
PSD vrea sa atace la CCR si Legea bugetului, dupa asumarea raspunderii
Foto: captura video Facebook/Epoch Times Romania

Presedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, spune ca PSD ar putea ataca la Curtea Constitutionala Legea bugetului, dupa asumarea raspunderii in Parlament, o decizie in acest sens urmand sa fie luata saptamana viitoare, in cadrul unui Comitet Executiv National.

"In ceea ce priveste o eventuala sesizare la Curte, e o decizie politica pe care doresc sa o iau in cadrul partidului si o sa vorbesc cu colegii mei astazi sa facem un Comitet Executiv in principal cu aceasta tema, in ziua de luni, deci in termenii constitutionali", a declarat, miercuri, Marcel Ciolacu.

Intrebat daca se va discuta si despre o eventuala motiune de cenzura, liderul PSD a spus ca nu e exclus.

"Nu este nimic exclus, cred ca ar fi cea mai stufoasa motiune de cenzura, dar in acest moment, matematic vorbind, exista o majoritate. In primul rand, sa vedem intai forma si pe urma fondul, nu am apucat sa ne uitam pe buget in detaliu, am in seara aceasta o echipa de economisti cu care o sa particip si eu la acea sedinta, sa ne uitam in detaliu, sa vedem exact ce cuprinde bugetul", a precizat Ciolacu.

Liderul PSD a mai afirmat ca, in cazul asumarii raspunderii, timpul pentru depunerea de amendamente nu este restrictionat.

"Daca se venea cu bugetul, cum eu cred ca era normal, intr-o democratie se creeaza un precedent destul de periculos, am fi avut cinci zile pe regulament pentru amendamente. In acest moment, nu e restrictionat timpul de amendamente, este o hotarare care se ia in Biroul Permanent Reunit", a explicat liderul PSD.

Ciolacu a fost intrebat si de ce nu a luat masura majorarii alocatiilor atunci cand PSD a fost la guvernare.

"Pentru ca a luat decizia Opozitia din acel moment, parerea mea, indreptatit, cum si noi am luat aceasta masura, fiind in opozitie acum, la fel de indreptatiti ca si dansii, mai ales ca vedem cu totii cat de mult, spre surprinderea mea, cu toate ca s-a schimbat Guvernul, au explodat preturile in Romania", a raspuns liderul PSD.

Guvernul isi va asuma raspunderea si pe Legea bugetului, a anuntat miercuri premierul Ludovic Orban.

"Am luat decizia de a ne angaja raspunderea pentru 3 proiecte: Legea bugetului de stat, cea a asigurarilor sociale si legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare in economie.

Decizia de angajare a raspunderii este o decizie responsabila si indispensabila pentru atingerea obiectivului de a reusi pana pe 31 decembrie sa oferim Romaniei un buget de stat care sa stea in picioare, sa se bazeze pe realitatile economice si sa ofere posibilitatea fiecarui roman, fiecarei firme sau autoritati locale sa stie la ce sa se astepte pentru 2020.

Este dificil ca printr-o dezbatere normala in Parlament sa putem finaliza bugetul de stat si bugetul asigurarilor de stat in termenul pe care l-am stabilit", a spus Orban, la inceputul sedintei de guvern de miercuri.

Luni, presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat ca au fost depuse la Curtea Constitutionala sesizarile care vizeaza doua dintre legile pe care Guvernul si-a asumat deja raspunderea: legea care abroga OUG 51/2019 si legea care proroga unele termene din Justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#lege buget atacata CCR, #lege buget asumare raspundere , #presedinte Camera Deputatilor
Comentarii
Poza Gile
Gile
rank 5
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Foarte bine ! Hai la anticipate !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!