PSD se răzgândește din nou cu privire la data moțiunii de cenzură. Social-democrații anunță că o vor depune când vor avea cele 234 de voturi necesare

Luni, 30 August 2021, ora 14:32
2180 citiri
PSD se răzgândește din nou cu privire la data moțiunii de cenzură. Social-democrații anunță că o vor depune când vor avea cele 234 de voturi necesare
Președintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că își dorește ca moțiunea să treacă FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

PSD a decis luni, 30 august, să depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu după ce va aduna cele 234 de voturi necesare pentru ca aceasta să treacă. Ultima oară Marcel Ciolacu anunța că social-democrații o vor depune în prima săptămână din noua sesiune parlamentară.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat în sedința PSD că la acest moment, opoziţia are in Parlament 204 voturi.

Întrebat dacă există posibilitatea ca moţiunea de cenzură să fie depusă înaintea Congreselor PNL şi USR PLUS, liderul PSD a răspuns: "Sunt ferm convins că şi domnul Simion îşi doreşte ca această moţiune să treacă şi nu să o depunem de dragul să o depunem. Nu ştim, dacă avem suficiente semnale că avem suficiente voturi s-ar putea să o depunem şi după Congres sau poate românii îşi vor dea seama şi vor pune presiune şi dl Iohannis îşi va da seama pe cine a pus premier”.

Liderul social-democraţilor a reiterat că alegerea de premier al PSD este în continuare Alexandru Rafila.

Aceasta este a doua oară când PSD se răzgândește cu privire la data depunerii moțiunii de cenzură. Inițial, Marcel Ciolacu declara într-o emisiune TV că demersul va fi realizat după congresele PNL și USR PLUS, pentru ca social-democrații să nu intervină în luptele interne ale celor două partide.

"O să discut (...) cu colegii mei (...) Eu nu aş veni cu moţiunea să se suprapună luptei politice din interiorul PNL, dar o vom depune când va avea cele mai mari şanse să treacă. Categoric vom depune o moţiune de cenzură, de data aceasta la începutul sesiunii parlamentare, nu la sfârşitul sesiunii", explica șeful PSD pe 22 august.

O săptămâna mai târziu Ciolacu se răzgândea și anunța că moțiunea va fi depusă chiar la începutul sesiunii parlamentare, în primele zece zile, și înaintea congresului de la PNL din 25 septembrie. Totodată, liderul PSD relatează că a discutat deja cu AUR, care s-a arătat în favoarea susținerii moțiunii.

"Eu o să le propun colegilor mei ca la începutul sesiunii (parlamentare - n.red.), să nu ţinem cont de ce au ei acolo, mascarada aia de congres, să ţinem cont numai de ce se întâmplă în economie, de nivelul de trai al românilor şi să depunem la începutul sesiunii moţiunea de cenzură, relata liderul PSD.

Potrivit unor surse politice citate de News.ro, data moțiunii a provocat tensiuni în PSD, Gabrielei Firea și a lui Paul Stănescu vrând ca aceasta să fie depusă mai devreme, pentru a profita de scandalul cu beția premierului Florin Cîțu din SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Premierul Marcel Ciolacu, mesaj de solidaritate cu Israelul: "Condamnăm cu fermitate acest atac"
Premierul Marcel Ciolacu, mesaj de solidaritate cu Israelul: "Condamnăm cu fermitate acest atac"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că România condamnă cu fermitatea atacul lansat de Iran împotriva Israelului. ”Susţinem dreptul Israelului de a asigura securitatea cetăţenilor sǎi”,...
#marcel ciolacu, #motiune de cenzura, #Presedinte PSD , #stiri Marcel Ciolacu