PSD nu va merge cu o propunere de premier la consultările de la Cotroceni. Ciolacu: „Urgenţa românilor este să discutăm problema pandemiei”

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 11:231687 citiri
PSD nu va merge cu o propunere de premier la consultările de la Cotroceni. Ciolacu: „Urgenţa românilor este să discutăm problema pandemiei”
Marcel Ciolacu, presedintele PSD. FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, joi, la plecarea spre Palatul Cotroceni, că urgenţa este discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis despre pandemie. Liderul PSD nu a dorit să spună cu ce mandat merg social-democraţii la consultări dar a arătat că este greu în acest moment să se producă alegeri anticipate.

”Urgenţa românilor este să discutăm cu preşedintele problema pandemiei” a spus Ciolacu, la sediul PSD.

Întrebat dacă a renunţat la scenariul alegerilor anticipate, liderul PSD a spus că nu a renunţat, însă a nuanţat: ”Ştiam foarte bine că anticipatele nu se pot face în acest moment, ţinând cont şi de pandemie şi de Constituţie, dar credem în continuare că, după un asemenea eşec al guvernării de dreapta, varianta cea mai bună este întoarcea la români”. a spus el.

Ciolacu nu a dorit să comenteze propunerea PNL, Nicolae Ciucă. ”E treaba liberalilor!”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El nu a vrut să comenteze cu ce mandat merge PSD la Palatul Cotroceni şi nici dacă ar susţine varianta Ciucă premier.


PSD, fără propunere de premier

Social-democraţii au decis, joi, în Biroul Permanent Naţional, să nu meargă cu o propunere de premier la cea de-a doua tură de consultări de la Palatul Cotroceni, o decizie urmând a fi luată după discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis.

PSD va lua o decizie privind o o propunere de premier PSD după consultări.

Iniţial, social-democraţii merseseră la Cotroceni cu mandatul alegerilor anticipate, şi cu susţinerea unui Guvern de tehnocraţi care să treacă România de perioada de criză, până în primăvară.

Marcel Ciolacu a afirmat, la începutul şedinţei, că varianta unui guvern minoritar nu poate aduce stabilitate, în acest context politic.

Surse politice au precizat pentru News.ro că liberalii ar prefera varianta unui guvern minoritar PNL-UDMR care să aibă susţinerea PSD în Parlament, acesta fiind motivul pentru care au decis să îl propună pe Nicolae Ciucă premier.

Din delegaţia cu care PSD va merge la consultări fac parte Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, Paul Stănescu, secretar general PSD, Sorin Grindeanu, vicepreşedinte PSD, Alexandru Rafila, deputat PSD (membru al comisiei de sănătate din camera deputaţilor), Streinu Cercel, senator PSD (preşedinte al comisiei de sănătate din Senat).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News