Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 08:572125 citiri
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu FOTO Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în opinia sa România nu va intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar şi nu a dorit să comenteze informaţiile neoficiale privind o posibilă desemnare a lui Nicolae Ciucă ca premier, din partea PNL şi nici dacă PSD ar susţine un astfel de Guvern.

”Urmează să avem o şedinţă de Birou Permanent Naţional”, a spus Marcel Ciolacu, la sosirea la sediul partidului, el precizând că PSD va veni cu o propunere clară după decizia conducerii şi după consultări.

Întrebat dacă PSD nu va susţine un guvern minoritar, Ciolacu a spus: ”Haideţi să vedem cum se aşează lucrurile şi să luăm în considerare perioada din acest moment”.

El a fost întrebat şi despre varianta Nicolae Ciucă ca şi propunere de premier din partea PNL. ”Nu îmi cereţi să comentez după informaţii”, a arătat el.

Ciolacu a precizat că părarea sa este că ”România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar, cu ce avem de-a face”.

Ştiţi că într-o zi, în România au fost mai multe decese decît în toată UE”, a mai spus el.

Social-democraţii se reunesc, joi dimineaţa, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, înainte de consultările convocate de preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea unui nou candidat de prim-ministru.

Şedinţa BPN al PSD este programată la ora 9,30.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a evitat, miercuri, să spună dacă social-democraţii vor face o propunere pentru funcţia de prim-ministru, după ce Cabinetul Cioloş nu a primit votul de învestitură în Parlament.

"Criza politică ştim de cine a fost declanşată. Cred că preşedintele o să ne cheme la consultări. Eu am făcut astăzi un apel la responsabilitate şi vom vedea în ce direcţie duc aceste lucruri. Repet: criza sanitară - ar trebui să lăsăm specialiştii şi noi, oamenii politici, să dăm din ce în ce mai puţine declaraţii. (...) Noi spunem acest lucru de un an şi jumătate: oamenii politici să nu se mai bage peste specialişti, fiindcă lumea nu va mai înţelege nimic", a spus Ciolacu.

Întrebat dacă la consultările de la Cotroceni PSD va merge cu o propunere de premier, Marcel Ciolacu a evitat să dea un răspuns.

"În primul rând mergem, să fim invitaţi. Cum vom merge, vom decide la partid", a mai spus el.

Reprezentanţii PSD sunt aşteptaţi la consultările de la Cotroceni la ora 11,30.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News