PSD, după decizia privind suspendarea operațiilor non-urgente: "Este o crimă! Orban şi Dragu, convocaţi urgent şedinţa conducerii Parlamentului că să putem anula această decizie aberantă"

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 10:421638 citiri
PSD, după decizia privind suspendarea operațiilor non-urgente: "Este o crimă! Orban şi Dragu, convocaţi urgent şedinţa conducerii Parlamentului că să putem anula această decizie aberantă"
S-a emis un ordin pentru ca toate internările să fie suspendate timp de 30 de zile FOTO Facebook/ RoVaccinare

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a reacţionat, miercuri, la decizia Guvernului de a suspenda internările şi operaţiile pentru pacienţii care nu sunt cazuri de urgenţă, despre care spune că ”este o crimă” şi a cerut preşedinţilor celor două Camere să convoace de urgenţă conducerile forurilor, pentru a anula această prevedere.


”Suspendarea internărilor şi operaţiilor pentru pacienţii care nu sunt cazuri de urgenţă este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice şi pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El spune că ”n-a fost suficient că, de un an şi jumătate încoace, zeci de mii de pacienţii cronici, în special cei din zona de oncologice, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic, iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an”.

”Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituţie!”, precizează preşedintele PSD. Ciolacu cere preşedinţilor Parlamentului să convoace de urgenţă forurile de conducere.

”Orban şi Dragu, convocaţi urgent şedinţa conducerii Parlamentului că sa putem anula această decizie aberantă luată de Cîţu, în ultimele ore ale guvernării sale eşuate!”, afirmă Marcel Ciolacu.

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat, luni seară, 3 octombrie, că s-a emis un ordin pentru ca toate internările să fie suspendate timp de 30 de zile. Prevederile nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate, pacienţilor oncologici sau celor care trebuie să facă dializă.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News