PSD a decis să permită PNL prima conducere rotativă a Guvernului. Marcel Ciolacu, propunerea partidului de premier SURSE

Autor:Filip Man
Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 13:546980 citiri
PSD a decis să permită PNL prima conducere rotativă a Guvernului. Marcel Ciolacu, propunerea partidului de premier SURSE
Președintele PSD Marcel Ciolacu este propunerea pertidului de premier FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Liderii social- democrați au decis ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier cu care partidul va merge la Cotroceni, susțin surse politice pentru ziare.com. De asemenea, PSD acceptă varianta premierului prin rotație - 1 an și jumătate PNL, un an și jumătate PSD. Totodată, PSD nu ține morțiș să aibă primul conducerea Guvernului.

Totodată, în ce privește numirea de premier, Marcel Ciolacu a declarat miercuri, înaintea ședinței PSD, că Florin Cîțu nu mai poate fi prim-ministru.

”Vreţi să vă răspund în fiecare dimineaţă la aceeaşi întrebare şi să creăm o tensiune, în ceva ce dorim să construim? Nu vă mai răspund, că am obosit. Intrăm într-o normalitate şi sunt ferm convins că şi domnul Cîţu va înţelege această normalitate, că nu poate să vină în acest moment premierul României, după ce a fost demis, atunci cu certitudine ne vom înţelege”, a spus Marcel Ciolacu.

Cu toatea, astea, în tabăra liberală le-ar fi transmis celor din PNL că va bloca orice altă propunere de premier a partidului decât a sa.

”Voi bloca orice alt premier de la PNL, se blochează orice negociere. Dacă președintele nu mă va nominaliza pe mine sau pe Dan Vîlceanu, atunci voi merge până la a-mi depune mandatul (de președinte al PNL n.r.)”, le-ar fi spus Florin Cîțu, celor din PNL, conform surselor citate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News