Prima reacție a lui Ciolacu după trântirea guvernului Cîțu: „PSD are o singură decizie. Vom merge la alegeri anticipate”

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 15:251906 citiri
Prima reacție a lui Ciolacu după trântirea guvernului Cîțu: „PSD are o singură decizie. Vom merge la alegeri anticipate”
Președintele PSD Marcel Ciolacu vrea alegeri anticipate FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a reacționat marți, 5 octombrie, după ce guvernul Cîțu a picat prin vot la moțiunea de cenzură. Social-democratul a subliniat că planul PSD este de a se ajunge la alegeri anticipate, și că din acest motiv nu are o propunere de premier.

„Momentan PSD are o singură decizie. Decizie că vom merge la alegeri anticipate. De aceea am și început. Să depășim momentul de isterie politică. Așteptăm mesajul de la președintele României.

Alegerile anticipate este un act democratic prin care au trecut toate statele europene. Dacă se creează o majoritate politică putem stabili un guvern de specialiști până când vor avea loc alegerile anticipate.

Nu am avut discuții cu niciun lider politic”, a declarat Marcel Ciolacu.

Moțiunea de cenzură inițiată de PSD și sprijinită de USR și AUR a trecut marți, cu 281 de voturi favorabile, 47 peste limita majorității.

Premierul Florin Cîțu suferă prima lovitură la nici două săptămâni de când a preluat șefia PNL. Cu toate că opoziția nu a avut emoții la vot, circul din Parlament a dovedit că criza politică va continua.

Următorul pas după remanierea guvernului Cîțu va fi ca președintele Klaus Iohannis să țină consultări la Palatul Cotroceni cu reprezentanți de la toate partidele, urmând apoi ca șeful statului să anunțe nominalizarea sa de premier. Cu toate astea, la dezbaterile de marți toate partidele, în afară de UDMR, s-au atacat între ele, fără a se întrevede o soluție pașnică.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News