PSD acceptă varianta premierilor prin rotație. Concluzia zilei după negocierile privind formarea guvernului

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 17:163665 citiri
PSD acceptă varianta premierilor prin rotație. Concluzia zilei după negocierile privind formarea guvernului
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO: Facebok

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, 16 noiembrie 2021, că social-democraţii şi-au exprimat acordul în ceea ce priveşte o rotaţie a premierilor. Este rândul liberalilor să ia o decizie în acest sens, a trasmis acesta, la finalul negocierilor cu reprezentanţii PNL şi UDMR.

Ciolacu a amintit și de ponderile parlamentare, de care trebuie să se țină cont în aceste negocieri.

”În momentul acesta, prin interiorul PSD există această decizie, că se poate merge prin rotaţie. Aşteptăm şi de la PNL o decizie în acest sens. Şi, după ce există o decizie că şi PNL acceptă prin rotaţie, atunci vom intra în negocieri şi vom hotărî. Cred că totuşi ponderile parlamentare contează cel mai mult într-o negociere. (...) PSD este pregătit să ducă toate negocierile posibile ca să deblocăm această situaţie”, a arătat liderul social-democrat, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Anunțul a fost făcut după ce liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat, întrebat dacă liberalii ar fi dispuşi să accepte un premier PSD în persoana lui Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, că partidul său nu pune astfel de condiţii, ci vorbeşte despre principii. El a mai spus că, în prezent, singura decizie în partid este de a fi format un guvern în jurul PNL.

Marți seară, liberalii vor decide dacă vor accepta varianta premierilor prin rotație.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
FrumoasaTara
rank 5
Tura astaFURAM si noi si voi, iar tura vitoare invers, prin ...