Marcel Ciolacu, despre vaccinarea obligatorie a personalului medical: „Tu vii şi îi hăituieşti acum pe medici în loc să stai de vorbă cu ei”

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 07:121882 citiri
Marcel Ciolacu, despre vaccinarea obligatorie a personalului medical: „Tu vii şi îi hăituieşti acum pe medici în loc să stai de vorbă cu ei”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu FOTO Facebook/Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, critică intenţia Guvernului de a reglementa, prin lege, obligaţia unor categorii profesionale de a se testa periodic, din fonduri proprii, pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 în cazul în care angajaţii nu sunt vaccinaţi. "Ce să le spună Cîţu la medici? Dom-le, vaccinaţi-vă! Îl întreabă ăia: bă, tu faci mişto de noi", susţine Ciolacu.

"E clar că valul patru e scăpat de sub control. (...) Acuma vii în plină pandemie şi te iei la harţă cu medicii, cu asistentele, care au nevoie ca şi... Tu vii şi îi hăituieşti acum pe medici în loc să stai de vorbă cu ei, să mergi cu specialişti – că totuşi, sunt de specialitate medici, nu sunt mecanici auto – să vezi de ce nu se vaccinează.

Cum să convingi un medic, dacă exemplu tău este să mergi la un congres cu 5.000 de oameni? Ce să le spună Cîţu la medici? Dom-le, vaccinaţi-vă! Îl întreabă ăia: bă, tu faci mişto de noi, ţie nu-ţi e ruşine, tu ne ceri nouă să ne vaccinăm? S-a dus credibilitatea. Nu poţi să construieşti nimic fără credibilitate”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi seară, la România Tv.

Certificatul digital al UE privind COVID-19, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea, ar urma să devină obligatoriu pentru personalul medical, conform unui proiect al Ministerului Sănătăţii, despre care ministrul Cseke Attila afirmă că se doreşte a fi adoptat în regim de urgenţă.

Astfel, pentru personalul medical care nu prezintă certificatul digital se suspendă de drept, pentru 30 de zile, contractele în baza cărora îşi desfăşoară activitatea. Suspendarea încetează atunci când angajatul prezintă certificatul digital.

După 30 de zile de suspendare, contractul personalului medical în baza căruia îşi desfăşoară activitatea încetează de drept.

Măsurile se vor aplica şi pentru personalul IGSU/ISU, IGAv şi al laboratoarelor de analize medicale.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News