Ciolacu, atac subtil la PNL: "PSD repară dezastrul altor guvernări. Au fost 2 ani pierduţi"

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 11:20
3191 citiri
Ciolacu, atac subtil la PNL: "PSD repară dezastrul altor guvernări. Au fost 2 ani pierduţi"
Marcel Ciolacu în timpul discursului FOTO captură Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat joi, 25 noiembrie, în plenul Parlamentului, la votul pentru învestirea Guvernului Ciucă, că social-democraţii au fost nevoiţi să ia o decizie clară de a intra la guvernare, ”după doi ani pierduţi”. ”România se află într-un punct critic”, a declarat Ciolacu, precizând că PSD nu fuge de responsabilitate şi vrea să repare ceea ce au făcut guvernările anterioare.

”România se află într-un punct critic. Au fost 2 ani pierduţi, 2 ani de instabilitate, de criză economică şi sanitară în care milioane de români au fost abandonaţi de stat. Suntem într-un punct critici care necesită o decizie fundamentală”, a afirmat Ciolacu.

Acesta a afirmat că ”PSD e cel mai responsabil şi stabil partid din România”.

”De aceea, PSD trebuie să facă o alegere în acest moment, iar alegerea era următoare, vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne folosim priceperea şi experienţa pentru a stabiliza ţara. Am acceptat acum această provocare pentru că PSD nu fuge de responsabilitate. Am decis să intrăm cu prima linie a partidului. Am venit cu profesionişti care au performat în mediul privat. Am venit cu medici de excepţie”, a mai declarat Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”PSD ştie să guverneze”.

”Am demonstrat-o întotdeauna mai ales când am venit să reparăm dezastrul altor guvernări (...) România are nevoie de un nou drum în care statul are grijă de cetăţenii săi, în care munca este răsplătită. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România în ultimii doi ani. În pandemie cei bogaţi s-au îmbogăţit şi mai mult”, a mai afirmat Ciolacu.

”PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum. Este momentul să le demonstrăm românilor că pot avea o guvernare care să lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogaţi şi privilegiaţi”, a mai declarat liderul PSD.

”PSD a venit la guvernare în momente grele şi a crescut veniturile. Aşa vom face şi acum. Aducem mai mulţi bani la buget, dar şi în buzunarele oamenilor. PSD a guvernat pentru oameni, aşa va face şi acum”, a adăugat Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”acest guvern trebuie să protejeze viaţa cetăţenilor săi”.

”Am pierdut prea multe persoane dragi. Mult prea mulţi. Acest lucru este inadmisibil. Statul are o mare parte din vină. Oamenii trebuie să audă adevărul (...) Nu voi minţi niciodată că am învins pandemia. Împreună putem face acest lucru. Să dărâmăm zidul de ură între vaccinaţi şi nevaccniaţi. Nu sunt români buni şi mai puţin buni”, a mai declarat Ciolacu.

Potrivit acestuia, măsurile sanitare trebuie luate şi comunicate de profesioniştii din sănătate.

”Politicienii să facă un pas în spate. Să nu luăm măsuri aberante, ci de bun simţ. România a fost nepregătită pentru valul 4. Guvernarea trebuie să intervină eficient în lupta cu pandemia. Accesul la medicamente virale, testare exitinsă şi noua campanie de vaccinare. Fiecare român să aibă acces la sănătate”, a mai afirmat liderul PSD.

”Întoarcerea cât mai rapidă la normalitate depinde de noi, să lăsăm orgoliile şi mizele politice mici, să muncim din greu pentru a stabiliza lucrurile. România nu a avut un plan coerent de salvare”, a adăugat Ciolacu.

Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
#Marcel Ciolacu PSD, #discurs, #investire guvern, #Nicolae ciuca premier , #stiri Marcel Ciolacu