Marcel Ciolacu: „Am auzit de la prim-ministrul demis că mi l-a propus pe Alexandru Rafila premier. Sunt de acord!” VIDEO

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 10:345233 citiri
Marcel Ciolacu: „Am auzit de la prim-ministrul demis că mi l-a propus pe Alexandru Rafila premier. Sunt de acord!” VIDEO
Marcel Ciolacu, presedintele PSD. FOTO Hepta

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat joi, 18 noiembrie, la sediul partidului, că a auzit din spaţiul public de la Florin Cîţu, că i l-a propus pe Alexandru Rafila premier, iar el este de acord şi îşi va convinge colegii că Rafila este cea mai bună variantă pentru funcţia de premier.

„Urmează să stabilim acum telefonic o nouă întâlnire și urmează ca astăzi să finalizăm programul de guvernare și orientarea de prim-ministru”, a spus liderul PSD:

”Am înţeles că avem o variantă, domnul Rafila, eu sunt total de acord. Am înţeles din spaţiul public că domnul premier intermar mi l-a propus pe domnul Rafila. Eu îmi asum, ca şi preşedinte al PSD, că îi lămuresc pe colegii mei să fie domnul Rafila prim-ministru”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a continuat: ”Dacă domnul Cîţu mi-a făcut această propunere, îl anunţ că sunt de acord”.

Marcel Ciolacu declarase cu o zi în urmă că săptămâna viitoare România va avea guvern, dând de înţeles că este posibil ca negocierile privind propunerea de premier să se deblocheze până la finalul acestei săptămâni, astfel încât săptămâna viitoare să aibă loc consultările cu preşedintele şi învestirea Guvernului în Parlament.

Până când nu se ajunge la un acord privind premierul, negocierile pe programul de guvernare au fost amânate. PNL şi PSD trebuie să se pună de acord în privinţa majorărilor de venituri şi a desfiinţării Secţiei Speciale din Justiţie.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirma, miercuri seară, la Antena 3, că în viitorul guvern cele două ministere avizatoare - Justiţie şi Finanţe - se vor împărţi între PNL şi PSD. ”Nu ne dorim Ministerul Justiţiei, pentru că în guvernarea anterioară am avut o mare problemă cu Justiţia”, a afirmat Paul Stănescu.

Reuniune a liderilor liberali

Liberalii se reunesc joi, într-o şedinţă a Biroului Executiv, în sistem videoconferinţă. Reuniunea nu a fost anunţată oficial si are loc pe fondul informatiilor privind o discuţie a liderului PNL Florin Cîţu cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema desemnării premierului. Mai mulţi lideri din partid i-au cerut, miercuri seară, lui Florin Cîţu, să convoace Biroul Politic Naţional, forul extins al conducerii partidului, care, potrivit Statutului PNL, poate fi convocat doar de preşedinte sau de secretarul general, Dan Vîlceanu.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat, miercuri, după mai multe ore de discuţii aprinse, la sediul central al partidului, cu liderii din partid, că în acest moment, atât PNL cât şi PSD doresc că aibă primul premierul, în rotaţia convenită deja la nivel de principiu.

Întrebat despre tensiunile din partid, legate de numele premierului PNL, Florin Cîţu a dat mai multe explicaţii contradictorii, spunând că potrivit deciziei BEx de marţi, orice membru PNL poate fi premierul partidului, iar apoi că există o decizie a Consiliului Naţional potrivit căreia preşedintele partidului este propunerea de premier.

Mai mulţi lideri din partid i-au cerut,miercuri seară, lui Florin Cîţu, să flexibilizeze mandatul privind premierul, astfel încât să înainteze şi alte nume, în contextul în care PSD a transmis, clar, prin preşedintele partidului, că nu îl doreşte pe Cîţu premier, pentru că a fost dat jos prin moţiune de cenzură.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News