Marcel Ciolacu: „Este exclus să susținem un guvern PNL minoritar. PSD intră la guvernare doar dacă dă premierul”

Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 07:34
2403 citiri
Marcel Ciolacu: „Este exclus să susținem un guvern PNL minoritar. PSD intră la guvernare doar dacă dă premierul”
Marcel Ciolacu, presedintele PSD. FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți seară, la România TV, că este exclus ca social-democrații să susțină un guvern minoritar format doar din miniștri ai Partidului Național Liberal.

Ciolacu a transmis, de asemenea, că PSD va intra la guvernare într-un viitor Executiv, care ar putea să urmeze dacă moțiunea USRPLUS și AUR va fi votată în Parlament, cu o condiție obligatorie, aceea ca social-democrații să dea viitorul premier.

Întrebat fiind de ce nu ”dărâmă” Guvernul Cîțu, Ciolacu a spus că opoziția ”trebuie să construiască”, dar a și subliniat că PSD va vota moțiunea de cenzură dacă va ajunge în Parlament.

„Vreau să plece tot Guvernul și vreau alegeri anticipate”

Liderul PSD susţine că alegerile anticipate reprezintă singura soluţie pentru rezolvarea crizei politice cu care se confruntă România în momentul de faţă.

„Avem două mari crize: una sanitara, una economică. Peste aceste două mari crize, pentru ca nu s-au înteles cum să-si imparta ciolanul, au creat si o criza politica.

Noi nu ne bagam in lupta lor. Nu ar vrea ei sa se stranga şi să se bată, sa-si dea demisiile? Dragu nu demisionează, prefecții nu au plecat, secretarii de stat nu au plecat. Bă, ăsta e un bâlci! Bă, ticăloșilor! Oamenii de stat se comportă ca niște oameni de stat, nu ca niște maimuțe. Dacă ajunge la vot o moțiune, o votăm. Dar să vorbească cu noi. Nu m-a trimis mama în Parlament, trebuie să facem o ședință. Trebuie sa aiba o discutie cu noi. Au facut o motiune si nu ne-au trimis nici macar textul.

Eu vreau sa plece tot Guvernul si vreau alegeri anticipate. Nu e imposibil, am vazut că au fost si in Bulgaria.

Caderea lui Cîţu duce la plecarea intregului guvern? Câti km de autostrada a făcut Drula in ultimele opt luni? Barna nu vrea sa plece, el vrea să plece Cîţu. Nu pot sa accept un ipocrit. Eu nu pot sa accept ca un ipocrit sa se foloseasca de romani si de PSD. Ei mint acum. Nu merge aceasta minciuna”, a declarat liderul PSD la România Tv.

„Unde e, bă, România ta normală?”

Ciolacu a dezvăluit că în toată această perioadă nu avut nicio discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis. Liderul PSD îl acuză pe preşedintele României că este vinovat de ceea ce se întâmplă în prezent pe scena politică din ţară, pentru că a ales ”echipa pierzătoare”, prin instalarea guvernului Cîțu, după alegerile parlamentare câștigate de PSD în decembrie 2020.

„Unde e, bă, România ta normală? Asta e România normală?”, i-a transmis liderul PSD preşedintelui Iohannis.

„USR face un joc de şantaj. Poate sa ma acuze de mii de blaturi. Eu stiu că nu am niciun blat, eu stiu că nu am nicio negociere cu Iohannis. E o mascarada creeată de Iohannis. Preşedintele nu are capaciatea sa recunoasca când greşeşte. Nu poate. Nu are empatie faţă de ceea ce se întâmplă”, a mai precizat liderul PSD.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Marcel Ciolacu PSD, #Klaus Iohannis, #criza politica Romania, #USRPLUS PNL , #stiri Marcel Ciolacu