Marcel Ciolacu susține că PSD nu dorește să intre la guvernare, dar adaugă că e nevoie de „un guvern stabil, nu unul minoritar”

Luni, 25 Octombrie 2021, ora 10:552526 citiri
Marcel Ciolacu susține că PSD nu dorește să intre la guvernare, dar adaugă că e nevoie de „un guvern stabil, nu unul minoritar”
Președintele PSD Marcel Ciolacu a respins ideea de a guverna alături de PNL FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, 25 octombrie, la sediul central al partidului, că nu se pune problema în acest moment ca PSD să intre la guvernare şi nici nu au existat discuţii în acest sens.

”Priorităţile românilor nu sunt nici crizele politice, şi ştim cine le-a provocat, USR şi PNL. Cred că priorităţile rămân facturile la energie şi pandemia. În acest moment, PSD nu a avut negocieri de a intra la guvernare sau de a nu intra la guvernare. Singura discuţie a fost cu premierul desemnat, căruia i-am trimis cele zece priorităţi ale PSD, eventual să le prindă în Programul de Guvernare şi rămânând ca domnia sa să ne trimită programul de guvernare, cât mai repede”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a arătat că nu a avuit nicio discuţie ca PSD să intre la guvernare şi a precizat că aşteaptă răspunsul premierului desemnat, la propunerile PSD, cu care a avut o discuţie telefonică.

”Una dintre cele mai preferate emisiuni ale mele era cea cu copiii spun lucruri trăznite. Se pare că şi când eşti om mare şi când ai de-a face cu o Românie la răscruce, alţii spun lucruri trăznite”, a comentat Ciolacu, despre informaţiile potrivit cărora Florin Cîţu nu doreşte un guvern asumat PNL-PSD.

Ciolacu a mai spus că PSD nu poate negocia cu PNL, ţinând cont de decizia liberalilor că nu vor colabora cu PSD dar a precizat că social-democraţii sunt obligaţi să discute cu premierul desemnat.

”România are nevoie de un guvern nu minoritar, ci de un guvern stabil, pentru toate crizele pe care le are de confruntat”, a declarat Ciolacu, arătând că în caz contrar, trebuie să se revină la popor, pentru alegeri anticipate.

Întrebat cum ar trebui să arate acest guvern stabil, Ciolacu a precizat că acest lucru trebuie întrebat preşedintele Klaus Iohannis.

Despre decizia PSD privind susţinerea Guvernului Ciucă, Marcel Ciolacu a spus: ”Am spus că e nevoie de un guvern stabil, momentan se discută despre un guvern minoritar, noi am spus că vorbim despre un guvern până la 1 februarie, deja se aude că va fi un program de guvernare pe trei ani de zile. Haideţi să vedem programul”.

”Pe mine nu mă interesează nicio funcţie, nici la Cameră nici la Guvern, îmi e de ajuns funcţia de preşedinte al PSD”, a mai arătat Ciolacu, despre informaţiile privind preluarea preşedinţiei Camerei Deputaţilor de către PSD.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News