Prima reacție a lui Marcel Ciolacu după votul din PNL: „Eu am crezut că îl propun pe Rafila”. Ce a spus despre o înțelegere cu Iohannis VIDEO

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 15:39 5548 citiri
Marcel Ciolacu, înaintea întâlnirii pentru negocierile cu PNL FOTO Captură

Marcel Ciolacu a declarat, după ce PNL a votat în unanimitate ca Nicolae Ciucă să fie nominalizarea de premier, că a crezut că liberalii îl vor propune pe Alexandru Rafila. Liderul PSD a negat existenţa unei înţelegeri cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la acceptarea lui Ciucă în funcţia de prim-ministru, încă de acum două luni. „Doamne fereşte. Chiar mi se pare aberant”, a spus Ciolacu.

„Eu am crezut că îl propun pe domnul Rafila. În acest moment, PSD are o propunere de prim-ministru. Noi mergem la negocieri la ora 16.00 cu cei de la PNL”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi la sediul partidului.

Întrebat dacă PSD ar putea reveni asupra deciziei ca el să fie propus premier şi să îl accepte pe Nicolae Ciucă în această funcţie, Marcel Ciolacu a răspuns: „În acest moment, înţeleg că PNL are altă propunere pentru rotaţie”.

Chestionat dacă a avut vreo înţelegere cu şeful statutului cu privire la Nicolae Ciucă în funcţia de premier, încă de acum două luni, liderul PSD a replicat: „Doamne fereşte. Nici măcar nu am stat de vorbă cu domnul Iohannis. Credeţi că dacă aveam o înţelegere cu preşedintele de două luni de zile stăteam în această criză politică? Haideţi, chiar mi se pare aberant”.

Cristian Ghinea (USR) a declarat joi la Digi24, întrebat dacă existau zvonuri de acum două luni că Președintele Iohannis îl vrea pe Nicolae Ciucă premier: „Da, se știa că președintele Iohannis îl vrea premier pe Nicolae Ciucă și că PSD este de acord”.

”Nimic nu are logică decât dacă mergem pe ideea unui scenariu prestabilit, cu un plan foarte clar în care niște băieți au zis gata, s-a terminat perioada asta de romantism și vin băieții și împart banii. Cred că Nicolae Ciucă va avea o misiune foarte grea să împace două partide care nu se înțeleg”, a mai spus Ghinea.

Ministrul interimar al Apărării Nicolae Ciucă a fost propus şi votat de Biroul Executiv al PNL pentru funcţia de premier, cu unanimitate de voturi. Ulterior, decizia a fost anunţată oficial de Rareş Bogdan şi de Gheorghe Flutur, însă propunerea a aparţinut liderului PNL Florin Cîţu. Decizia conducerii PNL vine după o discuţie pe care preşedintele PNL Florin Cîţu a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, în urma blocării negocierilor cu cei de la PSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News