Marcel Ciolacu, despre așa-numita "mită pentru primarii PNL": "Vom depune plângere penală împotriva lui Florin Cîţu"

Joi, 07 Octombrie 2021, ora 15:191762 citiri
Marcel Ciolacu, despre așa-numita "mită pentru primarii PNL": "Vom depune plângere penală împotriva lui Florin Cîţu"
Liderul PSD Marcel Ciolacu FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

PSD va depune plângere penală împotriva premierului Florin Cîţu, a anunţat preşedintele PSD Marcel Ciolacu, acuzându-l pe prim-ministru că a alocat un miliard de lei din Fondul de rezervă ca "mită" către primarii PNL.


"50 de milioane de euro din bani publici au fost daţi mită pentru primari PNL care l-au votat la Congres pe Cîţu cu mâna la nas. Restul administraţiilor locale, care au cerut disperat de bani pentru încălzire, spitale şi şcoli nu primit nici pentru hârtie igienică. (...) Partidul Social Democrat nu poate să accepte acest lucru, de aceea vom depune plângere penală împotriva lui Cîţu. Vom merge până la capăt. Românii nu trebuie să sufere pentru ca să se răzbune că l-am dat jos", a afirmat Ciolacu într-o o conferinţă de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, 7 octombrie, la Cernavodă, că acuzaţiile aduse de PSD şi USR premierului pentru banii alocaţi în şedinţa de guvern, din Fondul de Rezervă, către autorităţile locale, sunt doar ”expresia unei frustrări pentru că nu ei sunt acolo la cheia banilor”.

”Este mai nou un hobby al unora de a mă acuza, de a acuza Guvernul de tot felul de lucruri. Sunt tactici de poziţionare în vederea consultărilor şi formării unui nou Guvern”, a spus Klaus Iohannis, despre acuzaţiile aduse de cei de la PSD şi USR.

Şeful statului a menţionat că este convins de faptul că ”Guvernul şi premierul Cîţu fac lucrurile exact aşa cum e legal şi corect”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News