Marcel Ciolacu, mesaj de împăcare înainte de rotativă: „România nu îşi mai permite nici măcar o zi pierdută cu conflicte politice”

Luni, 15 Mai 2023, ora 21:12
1775 citiri
Marcel Ciolacu, mesaj de împăcare înainte de rotativă: „România nu îşi mai permite nici măcar o zi pierdută cu conflicte politice”
Liderul PSD Marcel Ciolacu se pregătește să preia guvernarea FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a transmis luni, 15 mai, că rocada guvernamentală se va produce firesc, fără scandaluri, pentru că ţara noastră nu îşi mai permite să piardă nici măcar o zi cu conflicte politice.

„Mă bucur mult să fiu alături de dvs în acest moment aniversar. Cred că ştiţi deja că vin la reuniunile dvs, în primul rând din plăcerea de a fi împreună cu atât de mulţi prieteni câţi văd aici în sală şi pe scenă, decât dincolo de o obligaţie profesională. Dincolo de marcarea unui reper în istoria UNCJR sunt cu dvs din cel puţin alte trei motive extrem de importante. Primul ar fi pentru că administraţia publică reprezintă cea mai importantă parte a carierei mele. Am trecut pe la toate palierele administrative locale, apoi centrale, şi cred că ştiu bine, asta nu înseamnă că nu mai am şi de învăţat, care sunt problemele cu care vă confruntaţi”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) de la Opera Naţională Bucureşti.

El a mai spus că modernizarea administraţie publice din România este foarte importantă, iar orice Guvern trebuie să îşi propună să aibă o administrate mai eficientă a ţării.

„Al doilea motiv este că reprezentanţi o structură esenţială pentru modernizarea administraţiei publice din România. Consider că orice Guvern al României care îşi propune o administrare mai eficientă a ţării este dator să construiască un asemenea demers împreună cu dvs. În fine, pentru că suntem într-un moment nemaiîntâlnit în politică şi administraţia românească – înaintea unei rotaţii guvernamentale stabilite de PSD şi PNL acum un an şi jumătate. Este ceva cu totul nou în politica româmnească, un moment care părea atât de complicat, dar care, în ciuda tuturor scepticilor de serviciu se va produce firesc, fără scandaluri sau crize politice. Atât eu, cât şi domnul preşedinte al PNL Nicolae Ciucă, ne-am propus să abordăm cu maximă responsabilitate acest moment, pentru că România nu îşi mai permite nici măcar o zi pierdută cu conflicte politice. Suntem într-o cursă contracronometru pentru a atrage cât mai multe fonduri europene din exerciţiul financiar 2016-2020 din care mai avem şase luni şi în care trebuie să funcţionăm la viteză maximă. Suntem contracronometru cu PNRR, având un termen de implementare până în anul 2026. Şi suntem contracronometru şi cu toţii sperăm să depăşim ce am început împreună şi deja am reuşit cea mai grea luptă, cea cu inflaţia. Deja inflaţia a intrat într-o pantă descendentă”, a mai explicat Ciolacu.

„De aceea este momentul cel mai potrivit pentru a vă spune foarte pe scurt la ce să vă aşteptaţi la nou formulă guvernamentală, după începutul lunii iunie”, a mai spus liderul PSD.

„Aşteptaţi-vă ca Guvernul României în continuare să vă ajute din toate puterile şi cu toate resursele, dar să aibă în acelaşi timp pretenţii şi rigori mai mari ca oricând şi să vă ceară în schimb să livraţi la timp şi la calitatea necesară proiectele care trebuie să schimbe în bine viaţa oamenilor. Aşteptaţi-vă ca la Palatul Victoria să găsiţi uşi deschise şi mâini întinse. Exact ca şi până acum, dar exact atunci când veţi avea cea mai mare nevoie. Dar obişnuiţi-vă şi cu gândul că trebuie să facem, în schimb, o eficienţă în cheltuiala banului public şi inteligenţă în accesarea banilor europeni. Mai aşteptaţi-vă ca Guvernul României să fie mult mai îndrăzneţ în a susţine proiecte la fel de îndrăzneţe care vin de la dvs., care îndeplinesc condiţii esenţiale – să fie închegate economic, să aibă logică financiară şi efecte clar cuantificabile în dezvoltarea regiunii pe care o reprezentanţi. Pentru asta e nevoie şi dvs. şi noi să ne înconjurăm cu cei mai valoroşi parteneri care să ne poată ajuta să construim aceste proiecte. Căutaţi-i cu curaj pe cei mai buni, deoarece doar alături de ei puteţi să faceţi proiecte performante. Nu vă fie teamă să ridicaţi miza pentru că eu cred că a venit momentul ca România să îşi ridice fruntea din pământ şi să îşi asume pentru viitorul său mize mari şi mize adevărate”, a mai afirmat Ciolacu.

„Vă asigur că Guvernul României va face eforturi uriaşe să pună rapid la punct mecanisme noi care să asigure cofinanţări pentru toate proiectele majore şi mature şi să vă ajute pentru a debloca şi finaliza orice obiectiv în derulare pe fonduri europene”, a mai precizat el.

„Sunt priorităţi strategice pe care, veţi vedea, vom dialoga permanent, deoarece scopurile noastre sunt comune: să absorbim cât mai mult posibil din finanţarea europeană şi ca românii să vadă ceva palpabil în viaţa comunităţilor lor, fie că este vorba de reţele noi de apă şi canalizare, de şcoli şi dispensare moderne sau instalaţii de energie verde. Vă asigur că voi face din susţinerea tuturor investiţiilor publice locale o adevărată obsesie a viitoarei guvernări a României, fiindcă această obsesie reprezintă, de fapt, suma grijilor, preocupărilor, eforturilor şi mai ales speranţelor tuturor celor care sunteţi astăzi aici. Cred că este datoria mea, ca om croit în administraţia publică a ţării, să transform această obsesie într-un fundament solid pentru dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor României, deoarece doar reducerea decalajelor dintre diversele regiuni ale ţări poate produce echitate economică, solidaritate socială şi modernitate instituţională”, a conchis Ciolacu.

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#marcel ciolacu, #PSD, #lider PSD, #rotativa guvernamentala , #stiri Marcel Ciolacu