Marcel Ciolacu: "Criza este la domnul Iohannis. Constituţional, ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane"

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 14:04
1931 citiri
Marcel Ciolacu: "Criza este la domnul Iohannis. Constituţional, ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane"
Marcel Ciolacu și Klaus Iohannis FOTO Hepta

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că în acest moment criza este la preşedintele Klaus Iohannis, care trebuie să intervină şi nu să dea declaraţii ”între două avioane”. Liderul PSD a reiterat că exclude susţinerea unui guvern minoritar PNL, social-democraţii dorind alegeri anticipate.

”Doamnul Iohannis este cel mai în măsură... criza este la domnul Iohannis. Constituţional, ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane, că trebuie să revenim cu picioarele pe pământ. Să îşi intre în atribuţiile constituţionale”, a spus Ciolacu, la sediul central al partidului.

Liderul PSD a exclus orice colaborare cu USR şi PNL. ”Nu avem o majoritate, nu ne leagă niciun principiu cu USR, cu PNL este exclus atât din partea noastră cât şi a PNL, am înţeles că şi ei au luat nişte decizii statutare. Mă bucur că preşedintele a ajuns la aceeaşi concluzie ca şi noi, că este nevoie de alegeri anticipate”, a precizat Marcel Ciolacu.

El a menţionat că PSD nu doreşte să susţină un guvern minoritar PNL, şi a arătat că social-democraţii vor un guvern de specialişti, care să guverneze până la alegerile anticipate.

Despre posibilitatea ca Florin Cîţu să fie din nou propus premier, aşa cum a declarat şi preşedintele Klaus Iohannis, că nu este exclus, Marcel Ciolacu a arătat că este atributul preşedintelui şi nu a vrut să spună dacă se încalcă astfel o decizie a Curţii Constituţionale.

”Până la CCR, cum poţi să desemnezi un prim-ministru care a căzut cu 281 de voturi? Cum să vii să îl propui tot pe cel care care a căzut prin vot? Este atributul domniei sale să desemneze pe cine doreşte”, a spus Ciolacu.

În privinţa scenariului suspendării preşedintelui, despre care vorbesc cei de la AUR, Marcel Ciolacu a spus că le urează succes.

”Părerea mea este că un pastid cu 10 la sută nu poate să suspende un preşedinte. Dacă se creează o majoritate... întâi să se creeze, dar PSD nu va iniţia o astfel de suspendare în acest moment”, a spus el.

Marcel Ciolacu a mai afirmat că PSD nu s-a hotărât dacă va merge la consultările de la Palatul Cotroceni şi a arătat că nu l-a contactat nici preşedintele Klaus Iohannis, nici Florin Cîţu, şi nici nu vede temeiul discuţiilor cu liderul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#marcel ciolacu, #Klaus Iohannis, #usr plus, #PNL, #curtea constitutionala , #stiri Marcel Ciolacu