Marcel Ciolacu exclude o candidatură la prezidențiale. Care este opțiunea luată în calcul de PSD

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 18:55 5652 citiri
Președintele PSD Marcel Ciolacu a explicat că vrea să modifice cutuma partidului FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu că este exclus să candideze la alegerile prezidențiale din 2024 din partea partidului și că ar vrea să modifice cutuma care zice că șeful de partid trebuie să fie și candidat.

Întrebat dacă are de când să candideze, Marcel Ciolacu a explicat pentru Europa Liberă că exclude această variantă.

„Nu am avut acest gând absolut deloc. În schimb, am hotărât împreună cu colegii mei că este exclusă, în continuare, cutuma ca automat președintele partidului să fie și candidat la prezidențiale. Vor fi alegeri în fiecare județ pentru ca baza partidului să-și exprime prin vot pe cine dorește candidat la președinție”, explică liderul PSD.

Chestionat apoi dacă secretarul general al NATO și fost membru PSD Mircea Geoană ar reprezenta o variantă, Ciolacu a confirmat, adăugând că partidul ar trebui mai întâi să-și modifice statutul astfel încât să permită persoanelor din afara partidului să poată candida.

„Este posibil să facem această modificare și atunci, dacă domnul Geoană dorește, trebuie să intre în competiția din interiorul partidului. (...) Decât să avem foști președinți de partid care să-și facă partide și partidulețe, mai bine te desfășori în interior. O opțiune este oricine. Eu nu exclud pe nimeni. Așa e corect. Un președinte de partid trebuie să învețe din ceea ce nu a funcționat în perioada celorlalți președinți. Faptul că am pierdut alegerile prezidențiale de patru ori înseamnă că ceva nu a funcționat. Îmi pare rău că ducem tot timpul discuția la persoană și nu la un principiu pe care, cu curaj, eu l-am schimbat”, a mai relatat Ciolacu.

Mircea Geoană a mai candidat la alegerile prezidențiale în 2009, din partea PSD, însă a pierdut cursa din turul doi, la o diferență mică, de Traian Băsescu.

Conform unui sondaj comandat de PSD la începutul lunii aprilie, Mircea Geoană se află în topul încrederii românilor, la egalitate cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Sănătății Alexandru Rafila, cu 34%.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News