Ciolacu sare în apărarea lui Marian Neacșu, propus pentru funcția de secretar general al Guvernului: ”Condamnarea lui e depășită juridic”

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 22:203841 citiri
Ciolacu sare în apărarea lui Marian Neacșu, propus pentru funcția de secretar general al Guvernului: ”Condamnarea lui e depășită juridic”
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Facebok / PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 1 decembrie, că își asumă propunerea privind numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, deși a fost condamnat penal. ”A avut performanţe, e un om serios”, a spus președintele Camerei Deputaților.

În 2016, Marian Neacşu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, fiind acuzat că şi-a angajat fiica la biroul de parlamentar.

”Am făcut această propunere domnului Marian Neacşu şi nu e atributul meu, e atributul primului-ministru, am adus la cunoştinţă primului-ministru că dorim să fie secretarul general”, a spus Ciolacu miercuri seară, la România TV.

Întrebat ce părere are premierul Nicolae Ciucă despre propunere, liderul PSD a răspuns: ”Nu are nicio părere... domnul Neacşu este un om care a avut performanţe, e un om serios”.

Despre condamnarea lui Neacșu, Ciolacu a spus că ”e depăşită juridic”.

”Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară. Ca să dau un exemplu. Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi... Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese... e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a adăugat preşedintele PSD.

Marian Neacşu urmează să fie numit, joi sau vineri, în funcţia de secretar general al Guvernului, la propunerea PSD, au precizat surse politice, pentru News.ro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News