Marcel Ciolacu, despre eforturile lui Cioloș pentru guvernul minoritar: „Sute de români mor zilnic, iar tu te agăți de negocieri politice fără sens”

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 09:592987 citiri
Marcel Ciolacu, despre eforturile lui Cioloș pentru guvernul minoritar: „Sute de români mor zilnic, iar tu te agăți de negocieri politice fără sens”
Marcel Ciolacu, presedintele PSD. FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat luni, 18 octombrie, pe pagina sa de Facebook eforturile celor de la USR și ale lui Dacian Cioloș care urmează să se prezinte în fața parlamentului cu noul guvern desemnat, ce însă nu pare a avea susținerea celorlalte partide. „Când sute de români mor zilnic, iar tu te agăți de negocieri politice fără sens, asta arată o lipsă cumplită de empatie față de drama a mii de familii”, a scris Ciolacu.


„O săptămână pierdută=2.000 de morți: asta înseamnă ambiția lui Cioloș de a propune o ciornă de Guvern cu șanse ZERO să treacă prin Parlament!

Când vorbești despre responsabilitate, dar o propui la Sănătate tocmai pe Mihăilă, cea care a recunoscut eșecul său major în a pregăti spitalele pentru valul patru al pandemiei, acesta este un cinism fără margini.

Când sute de români mor zilnic, iar tu te agăți de negocieri politice fără sens, asta arată o lipsă cumplită de empatie față de drama a mii de familii.

Când matematica arată că schița ta de Cabinet-fantomă va strânge cele mai multe voturi contra din istoria Parlamentului, să insiști bezmetic în a prelungi criza politică în plin dezastru sanitar înseamnă, la final, iresponsabilitate.

Alianțele politice se fac și se desfac, economia se poate repara, dar viețile pierdute nu le mai poate aduce nimeni înapoi!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.Premierul desemnat Dacian Cioloş este aşteptat să depună luni, la Parlament, programul de guvernare şi lista Cabinetului.

Duminică, Biroul Naţional al USR şi, ulterior, Comitetul Politic al partidului au aprobat lista membrilor Guvernului, propuşi de Dacian Cioloş, şi programul de guvernare.

Pentru a fi instalat în funcție, guvernul Cioloș are nevoie de 234 de voturi în Parlament. USR are 80 de parlamentari.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului se vor reuni pentru a stabili calendarul audierii miniștrilor propuși și votul final în plen.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News