Marcel Ciolacu cere USR PLUS și AUR să retragă moțiunea și să voteze varianta PSD: „Eu cred că sunt oameni serioși”

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 12:41
2947 citiri
Marcel Ciolacu cere USR PLUS și AUR să retragă moțiunea și să voteze varianta PSD: „Eu cred că sunt oameni serioși”
Președintele PSD Marcel Ciolacu susține că singura soluție sunt alegerile anticipate FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, 28 septembrie, că formațiunea sa a depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu și a transmis o cerere către USR PLUS și AUR.

Marcel Ciolacu a precizat că va propune azi, în ședința de Birou Permanent, un calendar astfel încât moțiunea PSD să fie citită joi, 30 septembrie, iar luni, 4 octombrie, să urmeze votul.

Totodată, acesta le-a transmis celor din USR PLUS și AUR să-și retragă propria moțiune și să o voteze pe cea a PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că va propune azi în BPR un calendar strâns pentru moțiunea PSD.

„Singura soluție legală e moțiunea PSD. Îi invit pe colegii mei de Parlament de la USR PLUS și AUR să vină să voteze această moțiune și propunem astăzi la BPR un calendar strâns, respectiv joi citirea moțiunii PSD iar luni votul ca guvernul Cîțu să plece cât mai repede. Nu mai are rost să intrăm în decizii și să ne ascundem după o moțiune de cenzură din punctul nostru de vedere și mai ales al CCR, neconstituțională.

Am văzut cum șeful Statului împreună cu premierul și al treilea om în stat au participat la un congres politic cu 5.000 de lideri locali, încălcând toate normele sanitare și sfidând toți românii. Toate instituțiile statului, DSP, poliția locală, s-au aliniat pentru a proteja această infracțiune și nu s-au aliat pentru protejarea sănătății românilor”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Referitor la decizia CCR de azi care a dat dreptate Guvernului în conflictul cu Parlamentul privind moțiunea de cenzură, liderul PSD le-a transmis celor din USR PLUS și AUR să-și retragă propriul document și să voteze moțiunea PSD.

„Cei care au depus moțiunea ar trebui să o retragă, apoi să o redepună ținând cont de ce a spus Curtea. Dacă se forțează această moțiune USR PLUS AUR, atunci câștigător este domnul Cîțu. (...) Noi nu credem că se mai poate crea o altă coaliție care să guverneze în continuare. Soluția PSD sunt alegerile anticipate”, a conchis Ciolacu.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat, marţi, 28 septembrie, că PSD a depus moţiunea de cenzura împotriva Guvernului Cîţu.

Grindeanu a precizat la Palatul Parlamentului că moţiunea are titlul "Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!".

Acesta a explicat că moţiunea face referire la incompetenţa Guvernului şi la scumpirile din această toamnă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
#marcel ciolacu, #alegeri anticipate, #alianta usr plus aur, #motiune de cenzura PNL, #scandal usr plus pnl, #PSD , #stiri Marcel Ciolacu