Marcel Ciolacu: Ori îşi refac această alianţă a perdanţilor, ori alegeri anticipate. Noi nu negociem cu PNL

Marti, 05 Octombrie 2021, ora 22:332265 citiri
Marcel Ciolacu: Ori îşi refac această alianţă a perdanţilor, ori alegeri anticipate. Noi nu negociem cu PNL
Liderul PSD Marcel Ciolacu a explicat că nu se poate crea o majoritate funcţională în România FOTO Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat în seara zilei de marți, 5 octombrie, că social-democraţii vor, fie să se refacă "alianţa perdanţilor", care, însă se vor certa din nou în două-trei luni, fie să se declanşeze alegeri anticipate. Potrivit lui Ciolacu, PSD nu va negocia cu PNL.


"Priorităţile românilor sunt cu totul altele, avem legi cum sunt plafonarea preţurilor la energie, de două săptămâni stă în Parlament, nimeni nu mai discută. Opţiunea noastră este foarte clară. Ori îşi refac această alianţă a perdanţilor, dar e aceeaşi Mărie cu altă pălărie, fiindcă ei se vor certa, din nou, peste 2-3 luni. O variantă este că îşi refac alianţa, treaba lor cu cine vin prim-ministru, e treaba lor pe cine desemnează Iohannis. Oricum, încalcă Constituţia, în continuare. Ori alegeri anticipate. Nu mai există altă soluţie. Noi nu negociem cu PNL. Nu neapărat că nu ne-am dori, dar este exclus în acest moment să mai negociem cu PNL în ceea ce priveşte o susţinere de guvern minoritar. Este o asemenea bucurie în rândul Românilor că a plecat acest Guvern, încât oricâte socoteli politice ai face, nu poţi să vii cu ei", a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3, marţi seara.

Liderul PSD a explicat că nu se poate crea o majoritate funcţională în România.

"Eu am vorbit cu colegii mei şi cu colegi de la alte partide. Noi nu mai putem crea o majoritate funcţională şi politică în România. Această alianţă a distrus credibilitatea cetăţenilor români. A ieşit şeful statului şi a zis că cetăţenii români nu sunt apăraţi de stat, adică cred că de Domnia Sa. Sunetm în pragul unei pandemii, facem o înţelegere politică, creionând o majoritate parlamentară care îşi doreşte să meargă la anticipate. Preşedintele ia act de această majoritate, punem un guvern de specialişti până cel târziu în luna martie. Dacă vom găsi să creăm această majoritate, vom veni şi cu un calendar flexibil", a declarat Marcel Ciolacu.

Potrivit lui Ciolacu, un guvern de specialişti ar trebui să fie funcţional pe termen scurt.

"Vorbim de profesionişti şi un program de termen scurt. Nu este un guvern de tehnocraţi, e un guvern de specialişti. În toată Europa au avut loc alegeri anticipate, nu este un capăt de ţară să avem şi noi alegeri anticipate. Stăm pe o bombă socială, pică tot capitalul romnesc. Trebuie să înţelegem, soluţiile sunt în interiorul României. Nu vin salvările din exteriorul Romniei. S-au împrumutat peste 40 de miliarde. Cu ce a crescut nivelul de trai? Au uitat total de exerciţiul financiar trecut unde mai sunt 14 miliarde de euro de atras grand, nu împrumuturi", a declarat Marcel Ciolacu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News