Cum explică președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la Focșani, huiduielile din timpul discursului de la Iași

Marti, 24 Ianuarie 2023, ora 18:16
7851 citiri
Cum explică președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la Focșani, huiduielile din timpul discursului de la Iași
Marcel Ciolacu, huiduit la Iași pe 24 ianuarie FOTO / captură video Facebook

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că Autostrada Moldovei împlineşte visul focşănenilor de a se uni, în sfârşit, cu restul ţării şi va accelera dezvoltarea economică a regiunii.

"În urmă cu 164 de ani, aici, la Focşani, s-a scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român. O istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, noi, românii, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacol, că doar împreună putem crea un viitor mai bun. Unirea Moldovei cu Ţara Românească şi apoi desfiinţarea hotarului de aici, din această piaţă, au creat premisele României Mari. A fost un proces bazat pe puternica apropiere culturală şi economică între cele două principate, care a mai avut nevoie şi de concretizare politică. În prezent, suntem în etapa în care forma politică trebuie dublată de perseverenţă şi de implicare fermă în economia regiunilor care moştenesc vechile principate. De aceea, demararea în 2022 a lucrărilor la Autostrada Moldovei îndeplineşte visul focşănenilor de a se uni, în sfârşit, cu restul ţării. În acelaşi timp, investiţia va accelera dezvoltarea regiunii şi va creşte puterea economică a oraşelor din această parte a ţării, inclusiv a Focşaniului. Pentru că doar prin unitate, solidaritate şi proiecte comune suntem cu toţii mai puternici. Doar aşa vom reuşi să trecem peste toate tulburările economice provocate de pandemia prin care am trecut şi de războiul nedrept ce încă se poartă la graniţele noastre", a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta s-a referit şi la huiduielile la care a asistat, marţi dimineaţă, la manifestările de la Iaşi dedicate Unirii Principatelor.

"Sper din tot sufletul ca împreună să transmitem acasă, fiecare, ce reprezintă această zi naţională, să nu fim nevoiţi ca acasă să le răspundem copiilor noştri, nepoţilor noştri, fraţilor şi surorilor mai mici de ce a fost nevoie să huiduim într-o astfel de zi şi sper că un răspuns 'Fiindcă aşa ni s-a cerut de la partid' să fie uitat în viitorul României şi să înţelegem rostul şi privilegiul pe care îl avem de a fi astăzi, în piaţă, cu toţii", a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a fost prezent, marţi, la Focşani, la manifestările dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, de ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, şi alţi reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului.

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#marcel ciolacu, #PSD, #Huiduieli, #Iasi, #discurs , #stiri Marcel Ciolacu