Ciolacu, criptic după întâlnirea cu Iohannis. Nu exclude ca PSD să-l voteze pe Ciucă, dar nu vrea să discute cu conducerea PNL

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 13:383892 citiri
Ciolacu, criptic după întâlnirea cu Iohannis. Nu exclude ca PSD să-l voteze pe Ciucă, dar nu vrea să discute cu conducerea PNL
Președintele PSD Marcel Ciolacu l-a criticat și pe Dacian Cioloș FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 21 octombrie, că social-democrații vor lua o decizie concretă în privința susținerii lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier după ce președintele Klaus Iohannis va face o nominalizare oficială. Ciolacu nu a exclus însă o susținere pentru Ciucă, precizând că alegerile anticipate sunt imposibil de realizat.


„Eu cred că PNL nu are opțiuni. PNL are o decizie că nu discută cu PSD. Așa știu eu. Nu cred că liderii PNL încalcă statutul. Nu a existat un dialog cu PNL privind formarea unei majorități. PSD a câștigat alegerile. Și atunci, PSD nu poate face parte dintr-un guvern cu largă majoritate fără să aibă prim-ministrul desemnat”, a precizat Marcel Ciolacu joi, după consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă PSD ar susține varianta unui guvern minoritar PNL - UDMR cu Nicolae Ciucă premier, Ciolacu nu a exclus această variantă, dar a subliniat că așteaptă un anunț oficial din partea președintelui.

„În acest moment nu avem un candidat de prim-ministru desemnat. În momentul în care vom avea un prim-ministru desemnat, vom avea un dialog pentru crearea unei majorități. Și vom vedea ce decizie vom lua”, a afirmat liderul social-democrat. Președintele PSD a respins apoi varianta alegerilor anticipate. „Suntem conștienți că în acest moment nu se pot face alegeri anticipate, când avem 500 de decese”:

În ce privește o posibilă discuție cu președintele PNL Florin Cîțu, Ciolacu a precizat că, înainte de o discuție, liberalii ar trebui să retragă decizia luată intern de a nu discuta cu PSD.

„Dacă dorește să ne cheme la o discuție, mai întâi să-și schimbe deciziile partidului.
Dacă PNL ne invită la Vila Lac. Ca să avem un dialog cu PNL, PNL trebuie să-și schimbe decizia că nu discută cu PSD. E minimum de bun simț”, a mai relatat acesta.

Ciolacu a lansat apoi critici și pentru Dacian Cioloș după ce acesta din urmă a anunțat că nu va vota un guvern minoritar din care USR nu va face parte.

„Parcă ieri a fost domnul Cioloș în Parlament și nu i-a trecut guvernul. A făcut apel la parlamentari să-i votăm un guvern minoritar pentru că e soluție. S-a răzgândit Cioloș? Dacă nu e vorba de dânsul nu votează un guvern minoritar?”, a conchis liderul PSD.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News