Ciolacu susține că România "merită" să aibă o aeronavă prezidențială: "A venit momentul să luăm şi această decizie"

Miercuri, 08 Martie 2023, ora 14:55
4649 citiri
Ciolacu susține că România "merită" să aibă o aeronavă prezidențială: "A venit momentul să luăm şi această decizie"
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Parlament, că el crede că un stat de mărimea, pretenţiile şi poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială, în urma informaţiilor apărute privind deplasarea şefului statului, Klaus Iohannis, în vizita oficială efectuată în Japonia, cu o aeronavă privată.

”Aşa consider eu, că a venit momentul să luăm şi această decizie”, a mai spus preşedintele PSD.

”Ce ne dorim de la România în viitor? Ne dorim o Românie normală, în care preşedintele statului are aeronavă şi, cu demnitate, reprezintă România, pentru că este preşedintele pe care noi l-am ales, majoritatea? Eu cred că un stat de mărimea, de pretenţiile României şi de poziţia României în interiorul UE şi NATO merită să aibă o aeronavă prezidenţială şi această discuţie să fie închisă odată pentru totdeauna”, a spus preşedintele PSD.

”Ca să înţelem foarte clar - aeronavă prezidenţială nu înseamnă că merge numai preşedintele în deplasările externe, ci este o aeronavă care se pune la dispoziţia statului român, unde cheltuielile sunt deschise”, a mai spus el.

Marcel Ciolacu a precizat că este momentul să se ia o astfel de decizie.

”Aşa consider eu, că a venit momentul să luăm şi această decizie. Dacă ne dorim să rămânem în continuare, la fel ca şi cu pensiile speciale, în această dispută politică, de a prinde unul sau două procente, peste noapte şi de a face praf toate instituţiile statului român şi aici nu vorbesc de persoane, de Klaus Iohannis, de Marcel Ciolacu sau de Nicolae Ciucă. Vorbesc de preşedintele României, de prim-ministrul României, de preşedintele Senatului. Dacă dorim să construim în continuare aceeaşi ură (..) având exemplul statelor dezvoltate, care au toate aeronavă prezidenţială, este decizia noastră. Şi a noastră, a politicienilor şi a presei”, a subliniat Ciolacu.

Site-ul Boarding Pass a publicat imagini cu aeronava privată cu care preşedintele Klaus Iohannis ar fi mers în vizita pe care o efectuează în Japonia şi Singapore.

”Acesta este interiorul Boeingului 737-900ER (BBJ) Global Jet cu care preşedintele României călătoreşte în Japonia şi Singapore. Capacitatea sa de transport este de numai 19 pasageri. Cu acest avion, preşedintele ţării a călătorit pe ruta Bucureşti - Sibiu - Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023. Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloţii au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan). Durata zborului dintre Bucureşti şi Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu şi Baku a fost de două ore şi 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, a scris Boarding Pass în postare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#marcel ciolacu, #aeronava prezidentiala, #Klaus Iohannis , #stiri Marcel Ciolacu