Ciolacu, despre propunerea PSD privind prețul unic în energie: „Nu suntem de vină că cineva a vândut toată energia anul acesta”

Luni, 31 Octombrie 2022, ora 16:04
3395 citiri
Ciolacu, despre propunerea PSD privind prețul unic în energie: „Nu suntem de vină că cineva a vândut toată energia anul acesta”
Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a atacat voalat pe liberali FOTO Shutterstock

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat luni, 31 octombrie, despre intenţia PSD de a propune în coaliţie un preţ unic la energie, că nu este el de vină şi nici PSD că a fost vândut toată energia anul acesta şi aproape 60% din energia pe anul viitor.

”Este un preţ maximal, piaţa scade, normal că scade şi preţul. Eu vorbesc cu dumneavoastră despre o decizie politică, ceea ce ţine, în Parlament, modificările pe care le vom face după ce le convenim în coaliţie, legislaţia secundară nu e treaba noastră, e treba ANRE-ului şi sunt ferm convins că vor veni cu lămuriri. Nu sunt de vină eu şi PSD, că cineva a vândut toată energia anul acesta şi aproape 60% din energia pe anul viitor. Nu trebuia eu, PSD şi preşedintele Camerei, să vin, dar având ordonanţa în Parlament, normal am făcut grup de lucru în Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a spus că ministrul Energiei trebuia să vină cu toată această schemă în energie. ”Eu nu am citit o hârtie micuţă, A4, cu politica de când este această criză, de la ministrul Energiei. Eu nu am primit aşa ceva, dacă o primeam o arătam.

Întrebat care e propunerea PSD, Marcel Ciolacu a arătat: ”Consider că trebuie să venim cu, nu ştiu cât va fi (..) e un preţ maximal”.

Despre compensare, preşedintele PSD a că aceste lucruri vor fi puse la punct cu tot sistemul, prin amendamentele depuse în Parlament la ordonanţă. ”Să terminăm odată cu acest sistem aberant, şi al banilor şi al hârtiilor. În loc să simplificăm procedurile, până acum am reuşit să le complicăm”, a arătat el.

”Acel barem de 0,68 rămâne, e normal. Dacă vrem să folosim fonduri europene, de la Comisia Europeană, mai ales fonduri europene din exerciţiul financiar trecut unde suntem cu absorbţie, mi se pare de 67%, avem această disponibilitate”, a spus Ciolacu, precizând că regulile Comisiei sunt de compensare pentru zona de consumatori vulnerabili şi se face în funcţie de venit şi nu de consum.

”Aici va trebui găsită soluţia, dacă nu vom merge cu compensări, în zona de IMM-uri şi zona alimentară”, a mai afirmat Ciolacu, precizând că îşi doreşte ”ceva mult mai simplu, ceva predictibil, pe o perioadă determinată, pentru că nu poţi să intervii tot timpul”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#marcel ciolacu, #propunere PSD, #energie, #pret energie , #stiri Marcel Ciolacu