Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Marcel Ciolacu > presedinte PSD
A   A   A

Ciolacu nu mai vrea PSD la guvernare, pentru ca "nu e oportun"

Ciolacu nu mai vrea PSD la guvernare, pentru ca "nu e oportun"
Foto: Arhiva Facebook/Marcel Ciolacu
Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirma ca, in cazul in care motiunea de cenzura va trece, inseamna ca exista o noua majoritate in Parlament. "Chiar daca se creeaza o alta majoritate, PSD nu va propune din randurile PSD-ului un membru de partid sa preia functia de prim-ministru", adauga el, mentionand: "Consider ca nu este oportun acuma ca PSD sa propuna un nou prim-ministru".

Intrebat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, daca exista vreo intelegere intre PSD si PNL pentru a declansa impreuna alegerile anticipate, Ciolacu a spus ca PSD este singurul partid de opozitie.

"Cum poate sa faca Opozitia o intelegere cu Puterea ca sa faca anticipate?", a adaugat el.

Ciolacu crede ca alegerile anticipate au loc, in primul rand, daca exista o criza politica, respectiv nu exista o majoritate care sa numeasca un guvern. Ciolacu a mentionat ca in Romania sunt toate forurile democratice alese - Parlament, Guvern, presedinte.
"Marea problema este incercarea de a modifica legi electorale cu cateva luni, cu doua-trei luni inainte de desfasurarea lor la termen. (...) Nu ca ar avea de suferit neaparat PSD-ul, pentru ca pana la urma oamenii sunt alesi prin vot si vom vedea ce va iesi la vot. Ganditi-va la precendentul pe care PNL doreste sa-l creeze in acest moment", a afirmat el.

Ciolacu a adaugat ca, daca motiunea de cenzura trece, "in acel moment s-a creat o alta majoritate".

Intrebat daca PSD va vota un al doilea guvern propus, Ciolacu a afirmat: "Presupun ca majoritatea care a votat caderea Guvernului se va intalni si va lua o hotarare. Este o posibilitate".

Ciolacu a mai sustinut ca "este exclus", cat timp el este presedintele interimar al PSD, sa incurajeze lipsa din Parlament a parlamentarilor.
Intrebat daca, in cazul in care va face o noua majoritate, PSD va merge la Cotroceni sa propuna un premier, Ciolacu a declarat: "Asta e logica democrata, asa scrie la Constitutie".

"PSD-ul nu va face o propunere de prim-ministru. Este o decizie a partidului. Vom vedea la momentul respectiv. Chiar daca se creeaza o alta majoritate, PSD-ul nu va propune din randurile PSD-ului un membru de partid sa preia functia de prim-ministru", a continuat el.

Intrebat daca PSD va propune un tehnocrat sau pe cineva din alt partid, Ciolacu a spus: "Vom vedea".

"Consider ca nu este oportun acuma ca PSD sa propuna un nou prim-ministru", a mai spus el.

Citeste si:
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 09:34

 Articol citit de 2355 ori

Citeste si: