Ciolacu, după negocierile cu PNL: „Eu cred că suntem pe un drum corect care duce spre formarea unei noi majorități; Am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă”

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 18:40
3774 citiri
Ciolacu, după negocierile cu PNL: „Eu cred că suntem pe un drum corect care duce spre formarea unei noi majorități; Am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a apărut cu zâmbetul pe buze la finalul întâlnirii cu PNL FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, 4 noiembrie, la finalul negocierilor cu PNL, că „suntem pe un drum corect”, care va duce spre „formarea unei noi majorități”. Ciolacu a mai precizat că nu s-a discutat despre funcții, însă a menționat că s-a negociat modul în care va fi împărțită funcția de premier.

„Am avut o primă întâlnire cu PNL. De la început am cerut să fie o întâlnire serioasă și aplicată pe nevoile românilor. Nu am avut discuții în ce privește funcțiile din guvernul României. Credem că prioritatea numărul unu este stabilizarea României, pe care au adus-o prin această guvernare de dreapta. Printr-un efort comun și un plan de guvernare coerent să încercăm să ajungem într-un ritm așteptat de către români.

Eu cred că suntem pe un drum corect. Dacă vom fi și cinstiți și patrioți, acesta e drumul care va duce spre formarea unei noi majorități”, a declarat joi seară Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă PSD a cerut numirea premierului, Ciolacu a subliniat că partidul va merge la Cotroceni cu propria numire și că în cadrul negocierilor cu PNL s-a ajuns și la soluția unei conduceri rotative.

„A fost o discuție în ce privește propunerea de premier. Ne menținem discuția partidului de a merge la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru. Apoi am venit cu mai multe soluții, a fost și această soluție de a veni prin rotație.

PSD a venit azi cu cele 100 de măsuri. Am cerut ministrului de Finanțe execuția bugetară până în acest moment. Prioritatea zero e să venim cu o rectificare bugetară. Să nu păcălim românii cu ce am dori să facem”, a mai adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă nu i-a fost greu să se înțeleagă cu partidul care l-a criticat permanent în ultimele luni, Ciolacu a precizat că „nu a fost foarte ușor dar nici foarte greu. Am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă, nu care ne despart”.

De cealaltă parte, președintele PNL Florin Cîțu a declarat că „am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească”. Șeful liberalilor a vorbit și despre varianta unui premier la doi ani, după ce cele două partide nu s-au decis asupra numirii premierului.

Florin Cîțu: „Vom merge înapoi în partid și vom prezenta concluziile.

Este prima discuție. Discuțiile pe funcții, au fost câteva variante, cu un premier care să se schimbe o dată la doi ani. Dar au fost doar discuții, nu s-au ajuns la concluzii.

Am găsit în această seară multe lucruri care pot să ne unească. De exemplu situația pe care am găsit-o în România. Avem o criză în sănătate, avem o criză în energie, iar pentru astea avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reușim cu cei de la PSD să facem acest lucru, e ok”, a declarat liderul PNL Florin Cîțu.

Întrebat dacă USR iese din calcul, Florin Cîțu a precizat că decizia se va lua în interiorul partidului.

„Decizia o luăm în PNL. Noi mergem înapoi la partid, prezentăm cele două variante și după aceea partidul va lua o decizie”, a mai precizat premierul interimar.

Lider PNL: Lucrăm la proiectul prezidenţial care să îl înglobeze pe Nicolae Ciucă. Ce spune acesta despre coaliția cu PSD
Lider PNL: Lucrăm la proiectul prezidenţial care să îl înglobeze pe Nicolae Ciucă. Ce spune acesta despre coaliția cu PSD
Cred în acest proiect prezidenţial, ni-l dorim, dar în situaţia în care vom merge împreună vom vedea / Oferta comună va include premier şi multe alte funcţii importante Purtătorul de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Marcel Ciolacu PSD, #presedinte psd marcel ciolacu, #negocieri PNL PSD, #coalitie de guvernare , #stiri Marcel Ciolacu