Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 07:379044 citiri
Ciolacu, mesaj pentru liderii PNL: „PSD se retrage de la guvernare, dacă nu se respectă un acord politic asumat”
"Partidul Social Democrat se retrage de la guvernare, dacă nu ne respectăm un acord politic asumat de forurile noastre din interiorul partidelor" FOTO facebook.com/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seară, 1 decembrie, că partidul pe care îl conduce exclude ipoteza răsturnării propriului guvern prin moţiune de cenzură, dacă PNL nu renunţă, în anul 2023, la funcţia de prim-ministru.

"Partidul Social Democrat se retrage de la guvernare, dacă nu ne respectăm un acord politic asumat de forurile noastre din interiorul partidelor”, a menţionat Ciolacu.

"Eu, în orice parteneriat, sunt un om de bună credinţă. Mă bucur că am acceptat şi noi, şi ei (liderii PNL - n.r.) această rotaţie care va fi peste un an, când este un moment al adevărului. Cel mai important lucru este că românii aveau nevoie în acest moment de un guvern responsabil. (...) Haideţi să dăm o şansă acestui guvern”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, 1 decembrie, într-o emisiune la România Tv.

Întrebat dacă PSD va depune moţiune împotriva propriului guvern dacă în primăvara anului 2023 PNL nu va ceda funcţia de prim ministru, liderul PSD a răspuns: "Este exclus. Partidul Social Democrat se retrage de la guvernare, dacă nu ne respectăm un acord politic asumat de forurile noastre din interiorul partidelor".

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat dacă este posibil ca PNL şi PSD să propună un candidat comun la preşedinţia României la următoarele alegeri, liderul PSD a răspuns că nu au avut loc discuţii pe acest subiect şi că, în acest moment, priorităţile sale sunt altele.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News