Ciolacu: Decizia ca Viorica Dancila sa candideze a fost gresita. Ce fosti pesedisti se vor intoarce in partid

Duminica, 08 Decembrie 2019, ora 21:53
8454 citiri
Ciolacu: Decizia ca Viorica Dancila sa candideze a fost gresita. Ce fosti pesedisti se vor intoarce in partid
Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a explicat pierderea alegerilor prezidentiale, spunand ca au fost niste decizii foarte gresite luate de PSD si ca, in acest context, decizia ca Viorica Dancila sa fie si presedinte de partid, si candidat, a fost una gresita.

"Daca ne referim doar la prezidentiale, au fost niste decizii foarte gresite luate de PSD, dupa pierderea alegerilor europarlamentare. Ar fi fost poate alti pasi de facut. Nu sunt printre cei care considera ca ar fi rebuit sa iesim de la guvernare. De fiecare data cand presedintele partidului a fost si prim-ministru, si aici ma refer la Adrian Nastase, a fost o logica, guvernarea a functionat foarte bine. In acel moment, partidul nu vedea o alta candidatiura, era cel mai potrivit. Si eu vedeam in acea candidatura o oportunitate. A urmat Victor Ponta, in oglinda, la fel, premier si presedinte. Decizia de a candida el s-a dovedit a fi gresita si am pierdut alegerile. Acum eu am fost unul dintre sustinatorii ca doamna Dancila sa devina presedintele partidului, in aceeasi logica Nastase/Ponta. Decizia ca dansa sa fie si candidat a fost una gresita. Ar fi trebuit ca de data asta sa fie una si mai curajoasa", a declarat Ciolacu la Antena 3.

El a explicat si de ce a candidat, admitand ca a fost vorba despre conservatorism.

"Eu vad o alta logica, in momentul in care esti presedintele partidului iei o decizie, iar decizia a fost de a candida. Dansa era in masura sa spuna 'Chiar daca voi doriti, eu nu candidez'. A fost un pic de conservatorism", a precizat Marcel Ciolacu.

In opinia sa, daca exista un candidat comun cu ALDE, sansele erau altele. dar PSD nu a reusit sa treaca peste orgoliul de a avea candidat.

El a respins insa ideea unui blat, lansata de Paul Stanescu.

"Nu. Imi place sa cred ca cunosc PSD, sunt de 30 de ani in acest partid. A fost o decizie proasta. Cateodata devii prizonierul santului pe care il sapi. Toti sapam.

Repet, este decizia presedintelui. Presedintele isi asuma sau nu o candidatura. De aceea cred ca si demisia doamnei Dancila era indreptatita.

M-as fi uitat mult mai bine la cifre, mi-as fi luat mai multe informatii. Nu vreau sa o acuz pe doamna Dancila, au fost timpii foarte scurti", a afirmat Marcel Ciolacu.

Presedintele interimar al PSD a anuntat si ca este posibil ca Mihai Tudose sa revina in PSD, iar despre Sorin Grindeanu si Marian Neacsu a afirmat ca au fost exclusi abuziv, iar daca vor sa se intoarca in partid, sunt reprimiti.

Intrebat daca se intoarce Mihai Tudose in PSD, Ciolacu a raspuns: "Este posibil sa se intoarca. Trebuie tinuta o discutie in Braila".

In ceea ce-i priveste pe Sorin Grindeanu si Marian Neacsu, Ciolacu a precizat ca acestia au fost exclusi abuziv, iar daca doresc sa se intoarca, sunt primiti

Adrian Tutuianu, plecat si el la Pro Romania, a anuntat ca nu se intoarce, conform presedintelui interimar al PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a subliniat ca are o relatie institutionala cu fostul lider PSD Victor Ponta, in prezent liderul Pro Romania.

Mihai Tudose a demisionat la inceputul acestei saptamani din Pro Romania, iar sambata, filiala Braila a demisionat si ea in bloc din partidul condus de Victor Ponta, precizand ca au ales sa isi ia ramas bun de la "politica pumnului in gura, dusa in ultima perioada de Victor Ponta (Dragnea 2)".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ciolacu Dancila prezidentiale , #presedinte PSD