Ciolacu îi dă peste nas lui Iohannis: „Nu putem fi pompieri la nesfârșit!; Desemnarea premierului este atributul președintelui”

Joi, 09 Februarie 2023, ora 13:46
2940 citiri
Ciolacu îi dă peste nas lui Iohannis: „Nu putem fi pompieri la nesfârșit!; Desemnarea premierului este atributul președintelui”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a venit cu o replică pentru Iohannis FOTO Facebook / PSD

Liderul PSD Marcel Ciolacu a venit joi, 9 februarie, cu o replică pentru președintele Klaus Iohannis, afirmând că desemnarea premierului este un atribut care revine, conform Constituției, șefului statului.

„Desemnarea premierului aparţine în mod exclusiv preşedintelui, potrivit Constituţiei. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua şi ne vom atinge obiectivele sociale şi economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta. Românii şi firmele româneşti aşteaptă soluţii pentru a trece mai uşor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile şi sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârşit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor!”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook.

Liderul PSD a mai spus, referitor la discuţiilor din spaţiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, că „răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect şi fără nici o modificare!”

„Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanţelor. Ministerul Finanţelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituţii pe OUG care implementa taxa de solidaritate!”, a completat Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de Guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Legea fundamentală va lua atunci decizia care i se va părea cea mai bună pentru România.

Şeful statului a mai declarat că reprezentanţii Ministerului Finanţelor trebuie să spună dacă OMV Petrom va plăti sau nu taxa de solidaritate, întrucât actul normativ a fost făcut de acest minister.

Iohannis a afirmat că a fost „puţin surprins” când a aflat că „Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuţie”. „Solicitarea mea a fost una singură, ca acest act să fie legal şi clar, adică să nu încalce nicio directivă şi nicio lege în vigoare în România şi să fie atât de clar încât să nu apară discuţii dacă este sau nu este. Rezultatul îl vedem cu toţii la televizor”, a adăugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
#marcel ciolacu, #Presedinte PSD, #Klaus Iohannis, #rotativa guvernamentala, #premier PSD , #stiri Marcel Ciolacu