Ciolacu critica decretul de prelungire a starii de urgenta, dar inca nu a decis cum va vota PSD in Parlament

Marti, 14 Aprilie 2020, ora 21:12
4844 citiri
Ciolacu critica decretul de prelungire a starii de urgenta, dar inca nu a decis cum va vota PSD in Parlament
Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu spune ca PSD trebuie sa decida daca sa voteze sau nu prelungirea starii de urgenta in Parlament, deoarece sunt consecinte de luat in seama in ambele situatii. El spune ca Guvernul este incompetent si nu vine cu solutii pentru testarea populatiei, nici pentru economie sau agricultura.

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a postat, marti, pe Facebook, un video in care critica decretul de prelungire a starii de urgenta, pentru "nu tine cont de niciuna dintre solicitarile PSD".

"Guvernul nu a venit cu solutii concrete pentru testarea populatiei si nu a prezentat un plan de actiune concret pentru repornirea economiei si pentru agricultura. Este evident ca acest guvern nu este interesat de transparenta si vrea sa se foloseasca de aceasta stare de urgenta pentru a continua sa se comporte autocratic.

Nu e deloc o decizie usoara. Suntem in fata unei dileme in care trebuie sa cantarim cu mare atentie toate consecintele care se pot produce la nivelul cetateanului", spune Marcel Ciolacu.

Care sunt optiunile PSD

Acestea precizeaza faptul ca "pe de o parte avem un guvern care si-a batut joc de prerogativele suplimentare pe care le avut in starea de urgenta, i-a fortat pe cetateni sa se inchida in case fara a face nimic clar pentru sprijinirea economiei si pentru limitarea transmiterii virusului", iar pe de alta parte sunt sanatatea si siguranta cetatenilor.

"A vota impotriva prelungirii starii de urgenta inseamna practic ridicarea restrictiilor impuse prin ordonantele militare. Exista un risc real ca ridicarea restrictiilor mai ales in timpul Sarbatorilor Pascale sa accelereze transmiterea coronavirusului la nivelul populatiei, iar asta poate duce ca mai multe cazuri severe si din pacate la mai multe decese.

Este un risc enorm pe care nu il putem ignora. PSD sustine in continuare ca sanatatea si siguranta oamenilor sunt cele mai importante, dar nu avem nici macar o minima garantie din partea Guvernului ca vor testa masiv si ca vor tine lucrurile sub control", spune Marcel Ciolacu.

Presedintele PSD sustine ca parlamentarii social-democrati sunt pusi in situatia de a alege intre cele doua variante posibile, "ambele aproape la fel de rele".

"Doua variante posibile: sa votam sa tinem lumea in casa pentru ca guvernul nu testeaza si sa continue declinul economic sau sa respingem decretul si sa ne confruntam cu alte probleme medicale", afirma liderul PSD.

In calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, Ciolacu anunta ca Parlamentul nu mai poate astepta dupa guvern si de saptamana viitoare parlamentarii se vor intoarce si fizic la munca.

Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste ”regrete”: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#Marcel Ciolacu PSD, #Marcel Ciolacu decret , #presedinte PSD