Ciolacu, apel pentru ieșirea din criza politică: „Ne-am certat suficient. Când e nevoie de excavator să ne îngropăm morții înseamnă că e prea mult”

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 12:002095 citiri
Ciolacu, apel pentru ieșirea din criza politică: „Ne-am certat suficient. Când e nevoie de excavator să ne îngropăm morții înseamnă că e prea mult”
Președintele PSD Marcel Ciolacu a cerut o întâlnire cu liderii politici FOTO Facebook / PSD

Liderul PSD Marcel Ciolacu a făcut un apel miercuri, 20 octombrie, la dezbaterea pentru învestirea guvernului Cioloș, în care a cerut liderilor de partide politice o întâlnire pentru a găsi soluții la ieșirea din criză. Acesta a subliniat că executivul Cioloș „nu are cum să treacă” și că reprezintă „o bătaie de joc”.

Marcel Ciolacu a amintit că în ultima săptămâna a murit 3.200 de persoane, echivalentul unei comune din România.

„La fiecare două minute jumătate un român moare răpus de covid. Asta e moștenirea lăsată de ultima guvernare. Sunt copii care mor în timp ce clasa politică se ține de jocuri riciole pentru a accede la putere. 3.200 de români au murit în ultima săptămână. O comună din România a dispărut în doar o săptămână”, a precizat liderul PSD.

Social-democratul a făcut apoi un apel pentru încetarea atacurilor politice și pentru ca liderii de partide să se pună la masă și să găsească o soluție pentru ieșirea din criză. Acesta consideră că executivul Cioloș nu reprezintă o soluție viabilă și că este o „bătaie de joc” la adresa cetățenilor.

„Și noi mai venim aici pentru a face discursuri. Mai avem tupeu să le spunem oamenilor că suntem responsabili. Mai stăm să analizăm cine e spartan și Superman. Chiar nu ne pasă deloc de ceea ce se întâmplă? Acest joc politic al actualei puteri a mers prea departe. Egoismul, aroganța ne-au dus în această situație dramatică. Eu consider că ne-am certat suficient. Atunci când e nevoie de excavator să ne îngropăm morții înseamnă că e prea mult. Toată această luptă politică face rău tuturor. O demență prin care fiecare încearcă să iasă cu cât mai multe procente. Așa nu se mai poate. E clar că acest guvern nu are cum să treacă. Este o bătaie de joc la adresa românilor. Nu putem accepta un ministru al Sănătății care e părtaș la acest dezastru sanitar. Trebuie să punem urgent ceva în loc.

Fac apel la toți șefii de partide. Vă cer să ne întâlnim imediat, să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză. Gata cu politica, nu se mai poate face așa ceva. Trebuie ca politicienii să facă un pas în spate, să aducem specialiști și experți în sănătate care să vină cu un proiect prin care să reducem numărul de morți.

Vă cer să fiți în al 12-lea ceas bărbați de stat. Vă cer să nu mai rămâneți o pată urâtă și neagră în istoria acestei țări”, a conchis Marcel Ciolacu.

Dacian Cioloş merge miercuri în Parlament, sperând să obţină votul de încredere pentru echipa sa şi pentru programul de guvernare. Cioloş ajunge în faţa Camerelor reunite, în termenul constituţional de zece zile de la nominalizarea sa pentru postul de premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în urma demiterii Executivului Cîţu prin moţiune de cenzură.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News