Ciolacu anunță că PSD va susține moțiunea depusă de USR și AUR: „Toți colegii mei, 157, votează această moțiune”

Joi, 02 Septembrie 2021, ora 21:54
4259 citiri
Ciolacu anunță că PSD va susține moțiunea depusă de USR și AUR: „Toți colegii mei, 157, votează această moțiune”
Președintele PSD Marcel Ciolacu îl numeșe pe președintele Klaus Iohannis „autorul moral” am crizei FOTO Facebook / Marcel Ciolacu

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi seară, 2 septembrie, că formațiunea pe care o conduce va depune moțiunea de cenzură doar după ce va avea garanția că aceasta va trece. Ciolacu subliniază totodată că formațiunea sa ar vota o moțiune depusă de către AUR împreună cu USR.

"Vă spun aici în premieră. Să depună USR și AUR moțiunea, iar PSD votează și pică guvernul. Să semneze ei împreună moțiunea să o depună în Parlament și toți colegii mei, 157, vor vota”, a afirmat președintele PSD în emisiune la România TV.

Anterior, liderul PSD l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pe care îl numește „autorul moral” al scandalului din interiorul coaliției de guvernare. Totodată, acesta a subliniat că reprezentanţii USR PLUS "nu se folosesc de PSD ca să îşi negocieze ei nemerniciile lor din Guvern şi funcţiile lor".

"Cine este autorul moral? Domnul preşedinte Klaus Iohannis. Asta înseamnă să strângi nişte perdanţi şi să îi pui să facă un guvern, fără niciun principiu la bază, decât nevoia lor de ciolan. Acum avem un bâlci şi s-a ajuns la această situaţie. Nu există nicio moţiune de cenzură. Am văzut moţiunea de la USR, e o bătaie de joc, invocă protocolul lor din coaliţie. E bătaie de joc. Unica moţiune din acest moment e cea a PSD. USR au o hârtie în care vorbesc de protocolul lor, iar AUR au nişte hârtii pe care le flutură prin Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV, joi seara.

Liderul PSD a precizat că este dispus să negocieze textul moţiunii social-democraţilor cu cei care semnează.

"Ei vor să cadă acest Guvern. Eu am comunicat clar, din acest moment acesta este textul, cine doreşte să semneze această moţiune, noi suntem dispuşi să negociem textul. De ce vorbim de moţiune? USR e la putere sau în opoziţie, că nu m-am lămurit. Ei vor să se folosească de PSD? Nu merge! Nu vă miroase a infracţiune, şantaj, cu ce fac cu Guvernul României? Şantajezi ce bani primeşti pe la ministere? Acest Guvern trebuia să plece când a apărut că a fost condamnat Cîţu prin America. Barna şi cu Cioloş nu sunt ei promotorii Fără penali în funcţii publice? Ei trebuia să spună: pleacă, dom-le, că eşti penal. I-a păcălit pe români, i-a minţit pe români, să ne voteze că facem o ţară fără penali, facem o ţară ca afară. Ce au făcut? Ce reforme au făcut? Avem pensii speciale. De ce nu au dat ordonanţe? Au premier penal? Ştiţi ce s-a vorbit când se spunea de domnul Cîţu că e penal? E o problemă internă a PNL (...) Dacă sunteţi în opoziţie şi semnaţi şi iniţiaţi o moţiune, trebuie să vă daţi demisia din Parlament. Nu şi-o dau! Bun, negociem textul, semnăm moţiunea”, a susţinut Ciolacu.

Preşedintele social-democrat a mai declarat că PSD are nevoie de 234 de voturi pentru propria moţiune pe care o va depune când va aduna numărul necesar de voturi.

"234 de voturi e nevoie şi avem 157. Eu nu depun moţiunea dacă nu am 234 de semnături. Nu se folosesc de PSD ca să îşi negocieze ei nemerniciile lor din Guvern şi funcţiile lor. Sunt 234 de semnături, am mers la Parlament, am depus moţiunea şi a picat Guvernul. Propritatea zero nu a PSD, a românilor este ca Guvernul Cîţu să plece şi trebuia să îi ceară demisia cel care l-a pus, domnul Iohannis”, a mai declarat Ciolacu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Marcel Ciolacu PSD, #motiune de cenzura, #usr plus, #scandal usr plus pnl , #stiri Marcel Ciolacu