Ambasadorul SUA l-a criticat pe Marcel Ciolacu pentru lipsa masurilor impotriva traficului de persoane

Vineri, 14 August 2020, ora 13:23
3181 citiri
Ambasadorul SUA l-a criticat pe Marcel Ciolacu pentru lipsa masurilor impotriva traficului de persoane
Adrian Zuckerman si presedintele Iohannis

Ambasadorul Statelor Unite in Romania, Adrian Zuckerman, l-a acuzat pe liderul PSD Marcel Ciolacu deoarece nu vrea sa ia masuri in Parlament pentru combaterea traficului de persoane. Oficialul american a amintit si despre recentul raport al Departamentului de Stat care scoate in evidenta aceste probleme din tara noastra. In schimb, ambasadorul american a laudat guvernul Orban.

"La 26 iunie, am vorbit despre raportul privind traficul de persoane pe anul 2019 publicat de Statele Unite. Raportul arata ca problema traficului de persoane in Romania a fost provocata de derapajele privind statul de drept in timpul guvernului precedent. Am cerut Parlamentului sa actioneze si sa adreseze aceasta problema. Este foarte dezamagitor ca liderul PSD Ciolacu a raspuns spunand ca legile romanesti curente privind traficul de persoane si statul de drept sunt suficiente. Nu sunt! Cer din nou Parlamentului Romaniei, asa cum am facut-o si pe 26 iunie, sa aprobe legile dure necesare pentru eliminarea traficului de persoane si crimei organizate. Eforturile din prezent ale Guvernului Orban pentru intarirea statului de drept, pentru oprirea traficului de persoane si oprirea crimei organizate sunt remarcabile", a declarat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA in Romania, potrivit Digi24.

"Am promis ca Statele Unite vor folosi toate mijloacele legale pentru a ajuta Guvernul roman in a pune capat traficului de persoane. Am facut aceasta promisiune poporului roman si autoritatilor romane. Acum, dati-mi voie sa fac o noua promisiune: acesta este doar inceputul. Cum am mai spus, nu va exista niciun refugiu pentru cei care profita de pe urma traficului cu cele mai vulnerabile si neajutorate persoane. Sunteti niste criminali. Sunteti niste lasi si va vom urmari peste tot in Romania, in Statele Unite, in afara granitelor noastre si oriunde va veti ascunde", a mai declarat Adrian Zuckerman.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Ancheta podului prăbușit din Baltimore ar dura până la 2 ani. Zeci de containere periculoase în apă, unele fisurate
Ancheta podului prăbușit din Baltimore ar dura până la 2 ani. Zeci de containere periculoase în apă, unele fisurate
Autorităţile americane au anunţat că au recuperat rămăşiţele a două persoane care au fost ucise după ce podul Francis Scott Key din Baltimore s-a prăbuşit, marţi, în urma impactului...
#SUA, #Romania, #trafic de persoane, #zuckerman, #Ciolacu , #stiri Marcel Ciolacu