Ciolacu aruncă ideea guvernării PSD-PNL și după anul electoral 2024: ”Eu niciodată nu refuz o stabilitate pentru România”

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 15:31
2147 citiri
Ciolacu aruncă ideea guvernării PSD-PNL și după anul electoral 2024: ”Eu niciodată nu refuz o stabilitate pentru România”
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 1 februarie, că este convins că actuala coaliţie de guvernare îşi poate continua activitatea şi după alegerile din 2024.

"Eu niciodată nu refuz o stabilitate pentru România, chiar dacă se creionează între cele două mari partide. (...) Am văzut toţi cât de mult a avut de câştigat România având această stabilitate politică. Este evident pentru toată lumea. Că mai sunt foarte multe lucruri de făcut, sunt ferm convins. Eu cred în continuare că această coaliţie poate continua şi după 2024", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă poate face coaliţie şi alianţă cu PNL, care în fiecare şedinţă de partid critică PSD, Ciolacu a precizat: "Ştiţi că şi maturitatea umană şi maturitatea politică vin în timp. La PSD nu am vorbit despre PNL sau de vreun lider al PNL".

Marcel Ciolacu a afirmat că rotaţia de la guvernare va avea loc atunci când va fi momentul oportun, iar acest lucru îl va decide coaliţia.

"Eu vreau un guvern al României bun şi eficient şi cred că analizele se fac în interiorul coaliţiei. Plecăm de la un protocol pe care îl respectăm. (...) Crăciunul e pe 25, Revelionul e pe 31, ziua mea e pe 28 - astea sunt fixe. (...) Vedem cum aşezăm lucrurile, astfel încât să nu stricăm ceva ce funcţionează sau să inversăm priorităţile, pentru că scrie într-un protocol că rotaţia e pe 25 (mai - n.r.). Am putea să vedem, în sfârşit, în politica românească nişte oameni pentru care prioritatea este România şi responsabilitatea pe care o au în funcţiile pe care le au. Rotaţia va avea loc când stabileşte coaliţia, când este momentul cel mai oportun pentru România şi pentru Guvern şi pentru Parlament. (...) Această rotaţie între prim-miniştri se face în momentul în care toate lucrurile sunt aşezate şi discutate. Dacă este oportun să fie mai devreme de 25 mai, o să fie mai devreme, dacă este oportun să fie cu o săptămână - două după 25, fiindcă trebuie închise anumite jaloane la Parlament sau Guvern, va fi", a menţionat acesta.

Liderul PSD a mai spus că la rotaţia premierilor va fi şi o remaniere guvernamentală.

"E o normalitate. Sunt oameni care ţin acest ritm, oameni care nu rezistă la acest ritm, e ceva normal. Momentan, plecăm de la o bază care înseamnă protocolul, dar politica înseamnă negociere. Important este că nu facem trageri de ministere din căciulă. Aţi văzut ce s-a întâmplat când le-am tras din căciulă. Un dezastru. Doi ani a fost un dezastru. Eu de încălţat cu fesul nu mă încalţ", a adăugat Marcel Ciolacu.

PNL și-a ales șefii pentru campaniile electorale desfășurate în 2024. Rareș Bodan, unul dintre ei
PNL și-a ales șefii pentru campaniile electorale desfășurate în 2024. Rareș Bodan, unul dintre ei
Biroul Politic Naţional al partidului a decis, în şedinţa de marţi, 26 martie, ca cei care coordonează echipele de campanie ale formaţiunii la alegerile europarlamentare, locale şi...
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
#Marcel Ciolacu PSD, #coalitie guvernare, #PNL, #2024 , #stiri politice
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5
Poza vasile_stanescu
vasile_stanescu
rank 1
Tocmai mancasem si m-a luat asa cu woma