MApN: Nu s-a confirmat existența altor fragmente de dronă la 3,5 km de satul Plauru

Duminica, 10 Septembrie 2023, ora 19:13
3181 citiri
MApN: Nu s-a confirmat existența altor fragmente de dronă la 3,5 km de satul Plauru
Forțele MApN rămân în continuare în alertă, au transmis oficialii FOTO MApN

Forțele MApN anunță că au acționat în ultimele 48 de ore cu echipe de cercetare în teren și cu dispozitive de supraveghere aeriană pe o suprafață de peste 80 de kilometri pătrați în zonele localităților Ceatalchioi, Plauru și Chilia Veche din județul Tulcea, unde au fost descoperite bucățile de drone.

Autoritățile au supravegheat inclusiv malul românesc al Dunării, în proximitatea portului Reni din Ucraina. De asemenea, Forțele Navale execută cu nave fluviale, misiuni de patrulare și monitorizare pe brațul Chilia al Dunării, a transmis MApN într-un comunicat.

„În urma informațiilor primite în după-amiaza zilei de sâmbătă, 9 septembrie, de la reprezentanții autorităților publice locale din Ceatalchioi, care semnalau posibila existență a unor fragmente de dronă într-o altă zonă decât cele cercetate până în prezent, aflată la aproximativ 3,5 kilometri vest de localitatea Plauru, militarii Regimentului de Infanterie Marină au executat, sâmbătă, 9 septembrie, în a doua parte a zilei, și în dimineața zilei de duminică, 10 septembrie, misiuni de cercetare în teren, în urma cărora nu s-a confirmat existența elementelor semnalate.

Forțele MApN rămân în continuare în alertă și vor continua cercetările în zonele de pe teritoriul național aflate în proximitatea locațiilor unde forțele ruse execută atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Dunăre”, a transmis MApN, într-un comunicat.

Totodată, Ministerul Apărării Naționale a condamnat cu fermitate atacurile executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre.

Noi bucăți descoperite sâmbătă

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că militarii au găsit sâmbătă, 9 septembrie, lângă localitatea tulceană Plauru, fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis că militarii au făcut verificările după ce au primit informaţii despre existenţa unor elemente de dronă.

“Sâmbătă, militari din Forţele Navale Române, dislocaţi pentru misiuni de cercetare în zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au executat activităţi de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informaţii de la autorităţile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existenţă a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză şi expertizare tehnică”, a anunţat Ministerul Apărării.

Ministerul Apărării Naţionale condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre, a precizat sursa citată.

MApN afirmă că aceste atacuri sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar, fiind crime de război.

Cel mai mare coșmar al lui Putin devine realitate, anunță un diplomat occidental: Indiciul exploziv care anunță ”ziua judecății” VIDEO
Cel mai mare coșmar al lui Putin devine realitate, anunță un diplomat occidental: Indiciul exploziv care anunță ”ziua judecății” VIDEO
Războiul îndelungat al Rusiei din Ucraina este într-o continuă dinamică, iar în spatele ușilor închise se concep planuri secrete. Ambasadorul occidental Linas Linkeviius dezvăluie că cel...
Rușii au spart apărarea forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov
Rușii au spart apărarea forțelor armate ucrainene din regiunea Harkov
Rușii au străpuns apărarea ucraineană, sâmbătă, 27 aprilie, în sectorul Kupiansk, în apropiere de Kislivka și au cucerit satul, informează Institutul american pentru Studierea...
#MApN, #bucati drona tulea, #razboi Ucraina , #armata