Manuscris misterios de la Marea Moartă, cu numele lui Dumnezeu: Document rar descoperit din perioada Primului Templu VIDEO

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 02:36
7407 citiri
Manuscris misterios de la Marea Moartă, cu numele lui Dumnezeu: Document rar descoperit din perioada Primului Templu VIDEO
Un papirus vechi din Manuscrisele de Marea Moartă FOTO: Hindustan News

Un papirus misterios, care face parte din Manuscrisele de la Marea Moartă, a fost pierdut în istorie, însă acum el a fost redescoperit la Ierusalim, în Israel. Fragmentul este unul dintre cele trei documente rare, care au supraviețuit perioadei Primului Templu și conține numele lui Dumnezeu, în ebraică, Ishmael.

Proprietarul manuscrisului antic este din America, din statul Montana, iar el a declarat că mama sa, care a murit între timp, l-a primit cadou în timp ce vizita Ierusalimul în 1965, potrivit Daily Mail.

Ulterior, documentul din Manuscrisele de la Marea Moartă, a ajuns din nou în Israel, la Ierusalim, unde este conservat de către Autoritatea pentru Antichități din această țară. Proprietarul avea acasă o copie a manuscrisului, o fotografie înrămată într-un tablou, dar nu mai știa nimic de original.

Lumea zguduită de 5 catastrofe, alarmă globală: ”Totul este pierdut”, fenomene ajunse în puncte critice ireversibile VIDEO

Acum, el a aflat că vechiul manuscris rar, un fragment care este unul dintre cele trei papirusuri care au supraviețuit din perioada Primului Templu de la Ierusalim, se găsește în Israel.

Invitat în Țara Sfântă, actualul proprietar a vizitat laboratorul Autorității pentru Antichități din Israel (IAA), unde sunt păstrate Manuscrisele de la Marea Moartă și a convenit că vechiul papirus ar trebui să rămână acolo, pentru conservare.

”Spre sfârșitul perioadei Primului Templu, scrisul a fost larg răspândit. Cu toate astea, documentele din acea vreme scrise pe materiale organice, cum ar fi acest papirus, cu greu au supraviețuit.

Descoperirea care poate condamna omenirea la pieire: ”Otrava pentru totdeauna” găsită în sol și în apă

Deși avem mii de fragmente de suluri care datează din perioada celui de-Al Doilea Templu, avem doar trei documente, inclusiv acesta, din perioada Primului Templu”, a spus Joe Uziel, directorul laboratorului IAA din Israel.

Fragmentul în sine este unul misterios deoarece este alcătuit din doar patru linii scrise, dar rupte, care încep cu cuvintele ”trimite la Ishmael…”, în limba ebraică veche. Se crede că mesajul complet a fost un set de instrucțiuni pentru destinatar.

Profesorul Shmuel Ahituv de la Universitatea Ben Gurion din Negev, Israel, a explicat: ”numele Ishmael menționat în papirus a fost un nume comun din perioada Bibliei, adică ”Dumnezeu va auzi”.

”Apare pentru prima dată în Biblie ca numele fiului lui Avraam și al Hagarei și, ulterior, este numele mai multor personaje din Evanghelie”, a spus expertul.

”Restituirea acestui document Israelului face parte din eforturile continue de a proteja și conserva moștenirea culturală a statului Israel. Este o moștenire care aparține tuturor cetățenilor săi, jucând un rol în povestea moștenirii istorice a țării și a locuitorilor ei de-a lungul secolelor”, a spus Eitan Klein, de la Serviciul de prevenire al furturilor din cadrul IAA.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#manuscrisele marea moarta, #Manuscrisele de la Marea Moarta, #papirus, #Ierusalim, #primul templu crestin Ierusalim , #descoperire