Cum arată noul manual al popagandiștilor ruși actualizat la Kremlin. „Putin este un profet”

Vineri, 05 August 2022, ora 09:44
3516 citiri
Cum arată noul manual al popagandiștilor ruși actualizat la Kremlin. „Putin este un profet”
Propagandiștii ruși trebuie să-l glorifice pe Putin FOTO Twitter

Kremlinula pregătit o nouă metodologie pentru propagandiști ruși, raportează publicația „Meduza”, care deține o copie a documentului. Manualul a fost pregătit până la 1 august, aniversarea declarației de război a Germaniei împotriva Rusiei în 1914.

Propaganda ar trebui să povestească acum despre faptul că, la fel ca la începutul secolului al XX-lea, Rusia a fost atrasă într-un conflict militar de către Occident, care începe războaie pentru a dobândi noi colonii. Rușii trebuie să ia parte la ele, deoarece nu pot abandona „națiunile fraterne” în necazuri și sunt nevoiți să stea „în apărarea celor asupriți”.

„Criza ucraineană modernă”

În manual, războiul din Ucraina este numit „criza ucraineană modernă”, care a început din cauza Euromaidanului și a acțiunilor militare care i-au urmat în Donbass. Motivul lor este oprimarea de către „radicalii ucraineni și autoritățile oficiale de la Kiev” a cetățenilor vorbitori de limbă rusă care nu doreau să trăiască „într-un stat ucrainean ostil Rusiei”.

De aceea, Crimeea a vrut să se alăture Rusiei, iar regiunile Donețk și Lugansk și-au declarat independența. Autorii manualului cred că acest lucru nu contravine legislației internaționale, aceste regiuni pur și simplu „și-au dat seama de dreptul națiunilor la autodeterminare”.

Propagandiștii ruși sunt, de asemenea, obligați să povestească despre modul în care Occidentul a început în Ucraina să „crească mai multe generații de oameni care urăsc Rusia și sunt gata să omoare rușii cu ajutorul unei ideologii mizantropice și al rusofobiei”. În același timp, încercările Kremlinului de a rezolva conflictul pe cale pașnică au eșuat din cauza acțiunilor Statelor Unite, care au făcut din Ucraina „avangarda opoziției Occidentului față de Rusia”. De aceea, Federația Rusă a fost „forțată” să înceapă un război.

Rolul Occidentului

Autorii manualului s-au concentrat în detaliu asupra modului de a vorbi despre intervenția Occidentului în afacerile interne ale Federației Ruse, comparând situația actuală cu începutul secolului al XX-lea. Ei au menționat că Germania a finanțat activitățile bolșevicilor, care au dus la „revolte în masă” în 1917. Se presupune că aceleași metode sunt folosite acum: Occidentul „finanțează opoziția non-sistemică, mișcările de protest și mass-media anti-rusă”. Mai mult, a început să facă mai multe eforturi în aceste direcții după 24 februarie.

Propagandistii trebuie sa explice audientei ca autoritatile le acorda unora pe buna dreptate statutul de agenti straini. Autorii manualului insistă că „toate organizațiile, mass-media, bloggerii și jurnaliștii care primesc finanțare străină sunt exclusiv împotriva SVO și a poziției Rusiei”.

De asemenea, agenții străini la comanda serviciilor străine răspândesc falsuri și demonstrează nu numai sentimente anti-guvernamentale, ci și anti-ruse, devenind trădători naționali. Acest lucru, în special, este dovedit de bucuria lor față de moartea soldaților ruși.

„Apusul de soare” al SUA și noua ordine mondială

Autorii manualului de la Kremlin insistă ca rușii să fie convinși de dezvoltarea „tendinței antiamericane” globale, al cărei rezultat va fi pierderea tuturor aliaților militari ai SUA și a „chiar și a partenerilor comerciali serioși”.

Rușii ar trebui să știe că acest lucru va deveni posibil după încheierea războiului din Ucraina, care va da un început „formării unei noi ordini mondiale”. Aceasta este tocmai misiunea Rusiei pe arena internațională: să creeze o „ordine mondială mai corectă și mai sigură”. Ea trebuie să asigure că securitatea oricărui stat nu va fi „realizată în detrimentul reducerii nivelului de securitate al altui stat”, nici nu va permite oricărui popor să-și mărească bunăstarea în detrimentul altor popoare sau state.

Autorii manualului subliniază că președintele rus Vladimir Putin a afirmat acest lucru în discursul său de la München din 2007, când „Rusia a devenit un profet al viitoarei de-hegemonizări a relațiilor internaționale”. De aceea, cea mai mare parte a lumii se consolidează în jurul ei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Putin va angaja contractori pentru războiul din Ucraina pentru a evita o mobilizare nepopulară
Rusia se pregătește să recruteze mai mulți soldați sub contract în timp ce își continuă invazia în Ucraina, încercând să evite, cel puțin pentru moment, o altă recrutare în masă...
#manual, #propaganda Rusia, #idei, #Vladimir Putin, #razboi Ucraina , #Rusia